Alec Baldwin exersa scoaterea pistolului din toc în momentul în care a împuşcat-o mortal pe Halyna Hutchins

Data publicării:
Alec Baldwin, foto Instagram
Descriere foto: Alec Baldwin, foto Instagram

Actorul Alec Baldwin exersa mişcarea de scoatere a unui pistol din toc şi a îndreptat apoi arma spre camera de filmat în momentul în care s-a produs împuşcătura care i-a fost fatală directoarei de imagine a unui western filmat în Statele Unite, potrivit unor documente judiciare citate luni de mass-media americane.

Regizorul Joel Souza, rănit la un umăr în urma acelui foc de armă, se afla în spatele victimei, Halyna Hutchins. El a declarat că auzit un sunet care semăna cu "pocnetul unui bici, urmat de o 'bubuitură'", conform unui raport al anchetei preliminare, obţinut de postul NBC.

"Alec Baldwin era aşezat pe o bancă în decorul unei biserici şi exersa mişcările de scoatere a pistolului din toc", precizează acelaşi document. Regizorul privea scena peste umărul Halynei Hutchins.

După focul de armă, directoarea de imagine "s-a ţinut cu mâinile de abdomen", a precizat regizorul, adăugând că Halyna Hutchins "a început să meargă împleticit în spate" şi "a fost ajutată să se aşeze pe pământ".

Cameramanul Reid Russell a precizat că scena nu a fost filmată, întrucât echipa se afla în acel moment în etapa de pregătire a filmării.

Echipa filmului "Rust", turnat în statul american New Mexico, se întorcea din pauza de masă, iar Joel Souza a declarat că nu ştie dacă pistolul fusese supus în acel moment unui nou control de siguranţă.

Halyna Hutchins, în vârstă de 42 de ani, a fost împuşcată în piept joi după acţionarea de către Alec Baldwin a unei arme de foc ce a fost utilizată ca obiect de recuzită. Accidentul, pe cât de rar pe atât de tragic, a şocat profund industria cinematografică. Decesul ei a fost pronunţat câteva ore mai târziu.

O anchetă este în curs de desfăşurare, iar Alec Baldwin a fost audiat de poliţişti. Nicio arestare nu a fost operată pentru moment.

Duminică, un priveghi a fost oficiat în memoria Halynei Hutchins în Burbank, în apropiere de Los Angeles. Atmosfera era încărcată de amărăciune şi tristeţe, iar participanţii doreau să afle cum o astfel de tragedie a fost posibilă.

O petiţie publicată pe site-ul change.org, care solicită interzicerea armelor de foc în timpul filmărilor şi condiţii mai bune de muncă pentru echipele tehnice, a adunat până luni peste 24.000 de semnături, relatează Agerpres.Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Romina Băluță | Categorie: International


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel