Alec Baldwin, acuzat de colegii de platou de ''comportament periculos'': „A jucat ruleta rusească''”

Data publicării:
Alec Baldwin, foto Instagram
Descriere foto: Alec Baldwin, foto Instagram

Alec Baldwin, care a ucis accidental o directoare de imagine pe un platou de filmare, a ''jucat ruleta rusească'' când a mânuit o armă fără a respecta regulile de siguranţă în vigoare în industria cinematografică, se arată în plângerea depusă miercuri de Mamie Mitchell împotriva actorului, la un tribunal din Los Angeles.

Mamie Mitchell, angajată ca supervizor de scenariu pe platoul de filmare al filmului western ''Rust'' - unde directoarea de imagine Halyna Hutchins a fost rănită mortal pe 21 octombrie - este al doilea membru al echipei de filmare care a depus o plângere împotriva lui Alec Baldwin şi a celorlalţi producători.

Mitchell, care a solicitat ajutor imediat după producerea tragediei, a declarat că a suferit ''stres emoţional'' şi alte tulburări rezultate din prejudiciul ''provocat în mod intenţionat'' de producţie.

''Evenimentele care au condus la declanşarea de către domnul Baldwin a unei arme încărcate nu sunt o simplă neglijenţă'', a declarat avocata Gloria Allred, reprezentanta lui Mamie Mitchell, într-o conferinţă de presă organizată la Los Angeles.

''Dimpotrivă, din punctul nostru de vedere, domnul Baldwin a ales să joace ruleta rusească atunci când a acţionat o armă fără să o verifice şi fără ca armurierul să fi făcut acest lucru în prezenţa lui'', a argumentat ea. ''Comportamentul său şi al producătorilor ''Rust'' a fost periculos'', a precizat Allred.

Plângerea îi vizează, de asemenea, pe asistentul de regie David Halls, care i-a înmânat arma lui Alec Baldwin spunându-i că este inofensivă, şi pe armurierul filmărilor, Hannah Gutierrez-Reed, care era responsabilă pentru armele de foc folosite de echipă.

Hannah Gutierrez-Reed, în vârstă de 24 de ani, a susţinut în repetate rânduri că nu era la curent cu prezenţa muniţiei reale pe platourile producţiei. Glonţul real, care se afla în revolverul pe care Alec Baldwin l-a acţionat când repeta o scenă, a ucis-o pe Halyna Hutchins şi l-a atins în umăr pe regizorul producţiei, Joel Souza.

''Domnul Baldwin şi (ceilalţi) profesionişti experimentaţi ştiau că arma în cauză nu ar fi trebuit să-i fie înmânată niciodată de către asistentul de regie'', ci de armurierul platoului, a acuzat Allred. Actorul ''nu putea avea deci încredere în nicio declaraţie a asistentului de regie cu privire la faptul că arma era inofensivă'', a reproşat ea.

Regulamentul de siguranţă din industria cinematografică din SUA stipulează că armurierul trebuie să îi arate în mod explicit unui actor că arma este sigură şi apoi să i-o predea în mod direct. ''Domnul Baldwin ştia că aceasta era regula şi că era încălcată. Şi nu a verificat el însuşi arma'', a adăugat avocata.

Săptămâna trecută, Serge Svetnoy, tehnicianul şef al echipei de filmare, prezent în timpul incidentului, a depus o plângere la Los Angeles pentru "neglijenţă" împotriva actorului, a companiei de producţiei şi a armurierului filmului., notează Agerpres.Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Maria Alexandru | Categorie: International


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel