Alcooltest: cum poți să ai rezultat pozitiv deși nu ai consumat alcool. Cristian Paparau: Să solicitați recoltare de sânge

Data publicării:
Sursa foto: freepik, autor wavebreakmedia_micro
Descriere foto: Sursa foto: freepik, autor wavebreakmedia_micro

Alcooltest - cum poate rezultatul alcooltestului să fie pozitiv deși nu ai consumat alcool. Iată ce trebuie să ai în vedere atunci când ești șofer.

Alcooltest - cum poate rezultatul alcooltestului să fie pozitiv deși nu ai consumat alcool? Există câteva motive posibile pentru care un test de alcoolemie ar putea arăta un rezultat pozitiv în absența consumului de alcool.

Alcooltest - cum poate rezultatul alcooltestului să fie pozitiv deși nu ai consumat alcool

Alcoolul din apa de gură poate influența rezultatul unui test de alcoolemie, în special un test de alcoolemie cu etilotest. Deși conținutul de alcool din apa de gură este de obicei mic, în majoritatea cazurilor acesta nu ar trebui să fie suficient pentru a duce la o citire pozitivă a alcoolemiei.

Majoritatea apelor de gură comerciale conțin alcool etilic în concentrații relativ mici, de obicei sub 27%. Cu toate acestea, în cazul unor produse mai concentrate, cum ar fi anumite dezinfectante bucale sau soluții de igienizare, conținutul de alcool poate fi mai mare și poate afecta rezultatele testului.

Citește continuarea pe DC MEDICAL



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Romina Băluță | Categorie: Sanatate


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel