Al cincilea sezon al serialului ''The Crown'' va include o adaptare a interviului exploziv acordat de prinţesa Diana în 1995

Data publicării:
Printesa Diana, în timpul interviului acordat BBC, în 1995, captură foto Youtube
Descriere foto: Printesa Diana, în timpul interviului acordat BBC, în 1995, captură foto Youtube

Cel de-al cincilea sezon al serialului dramatic "The Crown", produs de platforma Netflix, va conţine o adaptare a interviului exploziv pe care Diana, prinţesa de Wales, l-a acordat în anul 1995 în emisiunea "Panorama" a postului de televiziune BBC.

Acel interviu, realizat de un jurnalist de la BBC, Martin Bashir, a generat numeroase articole pe primele pagini ale ziarelor din lumea întreagă. Prinţesa britanică a vorbit în mod deschis despre căsnicia ei nefericită cu prinţul Charles, iar una dintre frazele sale - "existau trei persoane în această căsnicie, aşa că era puţin cam aglomerat" - a devenit imediat celebră.

La începutul acestui an, un raport coordonat de Lordul Dyson a ajuns la concluzia că BBC a muşamalizat "un comportament înşelător" al jurnalistului Martin Bashir pentru a obţine interviul cu prinţesa Diana şi l-a determinat pe ducele de Cambridge să ceară ca interviul să nu mai fie difuzat niciodată.

"Creatorii serialului 'The Crown' consideră că acel interviu este un moment-cheie pentru sezonul al cincilea", a declarat o sursă citată de tabloidul The Sun.

"Pentru scenariştii serialului, căsătoria furtunoasă dintre Charles şi Diana a dus la dezvăluirile şocante din emisiunea 'Panorama', iar ceea ce a urmat după decizia ei de a acorda interviul i-au definit ultimele luni de viaţă. Producătorii au investit masiv în asta. 'The Crown' are obiceiul de a analiza părţi din istoria familiei regale pe care aceasta din urmă ar dori să le facă uitate", a precizat aceeaşi sursă.

Raportul Lordului Dyson a concluzionat că Martin Bashir a "încălcat grav" codul de conduită al postului BBC atunci când a falsificat documente bancare şi le-a arătat fratelui prinţesei Diana, contele Spencer, pentru a ajunge astfel la prinţesa Diana şi a o convinge să îi acorde un interviu.

În urma publicării raportului, prinţii William şi Harry au publicat declaraţii prin care au condamnat acţiunile BBC.

BBC a adresat familiei regale o scrisoare publică prin care şi-a cerut scuze pentru circumstanţele în care a avut loc interviul din 1995, iar Martin Bashir a prezentat şi el scuze publice, spunând că falsificarea documentelor bancare a fost "un lucru prostesc" şi o faptă pe care o regretă profund.

În cel de-al cincilea sezon al serialului "The Crown", care va avea premiera în noiembrie 2022, Dominic West va interpreta rolul prinţului Charles, iar Elizabeth Debicki pe cel al prinţesei Diana.


Dominic West va prelua acest rol de la Josh O'Connor, iar Elizabeth Debicki îl va prelua pe al său de la Emma Corrin.

Imelda Staunton va prelua rolul reginei Elisabeta a II-a de la Olivia Colman, Jonathan Pryce îl va înlocui pe Tobias Menzies în rolul ducelui de Edinburgh, iar Lesley Manville o va juca pe prinţesa Margaret, care a fost interpretată în precedentele două sezoane de Helena Bonham Carter.

Serialul "The Crown" ar fi trebuit să se încheie după cel de-al cincilea sezon, însă creatorul şi scenaristul său, Peter Morgan, a dezvăluit că acest show TV deosebit de popular va fi prelungit şi va avea în cele din urmă şase sezoane, notează Agerpres. Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Bianca Moldoveanu | Categorie: International


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel