Al 10-lea film din seria ''Fast & Furious'' va ajunge pe ecrane în aprilie 2023

Data publicării:
Vin Diesel, foto Instagram
Descriere foto: Vin Diesel, foto Instagram

Cel de-a 10-lea lungmetraj din saga "Fast & Furious", una dintre cele mai de succes francize din istoria cinematografiei, va fi lansat pe 7 aprilie 2023

Revista Entertainment Weekly a anunţat în premieră data lansării filmului, care a fost confirmată ulterior de medii de specialitate precum Variety sau Deadline.

"Fast & Furious 10" va fi penultimul film din această saga cu multă acţiune, curse de maşini şi adrenalină maximă, deoarece se prevede ca Vin Diesel şi colegii lui să se despartă de această franciză odată cu cel de-al 11-lea film.

Justin Lin va fi regizorul ultimelor două pelicule. Lin este alegerea cea mai potrivită, întrucât el a mai regizat nu mai puţin de cinci filme din "Fast & Furious".

Filmele cu numărul 10 şi 11 nu vor reprezenta totuşi sfârşitul definitiv la "Fast & Furious", ci încheierea povestirii centrale, întrucât se preconizează realizarea de filme derivate care vor extinde universul narativ al acestei saga ce a triumfat în sălile de cinema din întreaga lume.

Primul dintre aceste 'spin-off' a fost "Fast & Furious Presents: Hobbs &Shaw" (2019), care i-a avut ca protagonişti pe Dwayne Johnson şi Jason Statham.

Cel de-a nouălea film al seriei, intitulat "F9", a fost lansat în luna mai, la un an de la data prevăzută în contextul pandemiei de COVID-19.

"F9", regizat de Justin Lin, i-a avut în distribuţie, pe lângă Vin Diesel şi Michelle Rodríguez, pe John Cena, Charlize Theron şi Helen Mirren.

Filmul a avut încasări în întreaga lume de 681 de milioane de dolari, fiind considerat unul dintre cele mai mari succese holywoodiene ale anului 2021.

Fără a pune la socoteală "F9", cele opt filme din serie, plus spin-off-ul "Fast & Furious Presents: Hobbs &Shaw", au avut în total încasări în întreaga lume de 6 miliarde de dolari, notează Agerpres.Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Maria Alexandru | Categorie: Cinematografie


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel