AKORD, senzația de la Chișinău, interviu inedit: „Am primit o reacție foarte drăguță din partea Irinei Rimes” EXCLUSIV

Data publicării:
EXCLUSIV

Igor și Eduard, cei doi componenți ai trupei AKORD, vorbesc, în exclusivitate pentru Spectacola, despre succesul muzical și despre planurile pe care le au pentru perioada următoare. 

AKORD este una dintre cele mai îndrăgite trupe din Chișinău, care lansează hit după hit, fiind și cea mai difuzată trupă pop din Republica Moldova. Se bucură de popularitate atât pe plan local, cât și în diaspora din UE, SUA și Canada. AKORD a fost, timp de trei ani consecutiv, cea mai difuzată trupă pop, la radio și tv din Republica Moldova, și premiată cu The Best Fashion Project, la Fashion VIP 2020, Music Brilliance, la Gala Brilliance 2022 și The Best Music Project la Moldova Music Awards 2019, prcum și alte premii din industrie.

Am discutat cu Igor și Eduard, băieții de la AKORD, pentru a afla mai multe despre ei, echipa lor și muzica pe care o scriu, precum și despre noul single, „Cine-i Soarele Tău”.

 


SPECTACOLA: Recent a avut loc relansarea trupei AKORD, sub un nou format. A fost o tranziție ușoară sau ați întâmpinat dificultăți? 

Igor și Eduard: Orice lucru nou, la începutul său pare misterios și generează entuziasm, așa a fost și în cazul relansării trupei noastre. Noul solist este chitaristul Eduard Malareu, cunoscut publicului datorită participării la show-ul de talente Vocea României, iar cel longeviv este Igor Sîrbu. Am lansat un videoclip muzical în această formulă, la piesa care poartă denumirea "Zboară fluturi". Putem spune că a fost o tranziție naturală, iar trupa își continuă zborul său creativ.


SPECTACOLA: Piesa recent lansată, „Cine-i Soarele Tău”, a avut succes instant, ne puteți povesti puțin despre ea?
Igor și Eduard: Da, este piesa cu cele mai frumoase și încurajatoare comentarii pe Youtube, deși inițial am decis s-o lansăm pe Spotify. Credem în acestă piesă și avem mari speranțe fiindcă ne place atât nouă, cât și publicului. Pentru perioada următoare urmează să lansăm și un videoclip pe măsură! 


SPECTACOLA: Cine este Soarele trupei AKORD? 

Igor și Eduard: Bună întrebare. Probabil, acest soare este format din mii și mii de raze pline cu căldură și lumină ce aparțin oamenilor dragi din jurul nostru, publicului care ne ascultă muzica; ei ne dăruiesc soare, iar noi le dăruim muzica noastră.

SPECTACOLA: Ce calități ar trebui să aibă un artist de succes în ziua de azi?

Igor și Eduard: Cred că trebuie să fii la curent cu toate trendurile; în ziua de azi totul este mult mai fast-paced în industria muzicală și apar constant lucruri noi pe care trebuie să le studiezi zi de zi. Ajută mult să ai o prezență bună în social media, fanii din ziua de azi așteaptă tot mai mult să fii prezent mereu online, pe toate platformele. Recunoaștem însă, că noi facem în mare parte content muzical pentru conturile de social media. Așa ne simțim mai artiști cumva.

SPECTACOLA: Care e contextul preferat pentru un spectacol? Preferați concerte mai restrânse sau public numeros de festival?

Igor și Eduard: Sincer, ambele. Un public numeros al unui festival îți dă foarte multă energie, dar și concertele mai restrânse, în cadre mai intime pot fi foarte emoționante; un moment memorabil a fost concertul nostru din 19 decembrie, de la Palatul Național „Nicolae Sulac”; unde am adaptat o viziune scenică a pieselor lansate recent, împreună cu Orchestra Simfonică a Teleradio-Moldova, sub bagheta talentatului dirijor Denis Ceausov.

SPECTACOLA: Ce ați face dacă publicul ar părea plictisit în timpul unui show?

Igor și Eduard: Nu am pățit niciodată până acum, dar cred că ține de fiecare artist să găsească propriile modalități de a ține publicul în priză, atât în timpul unui concert cât și înainte. E ca o artă a seducției, dacă e să facem o comparație. . O soluție reală ar fi să-i cântam acapella, apoi să provocăm mulțimea să preia refrenul sau motivul preferat, credem că ar prinde.

SPECTACOLA: Care e cel mai incitant aspect în a fi într-o trupă? Dar cel mai puțin plăcut?

Igor și Eduard: Cel mai incitant este când primești reacții emoționante din partea fanilor sau chiar a colegilor din industrie. De exemplu, am primit o reacție foarte drăguță din partea Irinei Rimes, care spunea pe social media că „Nu demult, când abia visam să fac carieră muzicală în România, contemplam, seara în mașină, ascultând AKORD, iar la petrecerile moldovenești chiar țopăiam pe melodiile trupei” 
Aspectul neplăcut al unei cariere în muzică e faptul că ajungi să sacrifici multe dacă vrei ai succes și uneori devine foarte obositor, fizic și psihic, dar cred că avem destule lucruri pozitive pentru a contrabalansa acest lucru.


SPECTACOLA: Ați avut afinități muzicale de mici copii sau v-ați dezvoltat interesul pentru muzică mai târziu? 

Igor și Eduard: De mici am pornit pe acest drum, probabil pentru noi muzica a fost un mod ușor de a ne comunica sentimentele, și odată ce pasiunea s-a transformat în carieră ne-a cam acaparat viața, nu am mai avut timp de altele.

SPECTACOLA: Ce obiective vă vedeți realizând în următorii ani?

Igor și Eduard: Am vrea să cântăm la cât mai multe festivaluri din toată lumea, și să colaborăm cu artiști  care ne plac; într-un cuvânt să continuăm să facem ce știm mai bine: muzică! Totodată ne dorim să păstrăm publicul fidel al AKORD-ului.

SPECTACOLA: Aveți un mesaj de transmis fanilor?

Igor și Eduard: Vrem să le mulțumim pentru dragoste și sprijin. Cât despre fanii noștri, din discuțiile cu ei, noi cunoaștem lucruri importante, și anume că aceștia nu sunt fani de dragul de a fi fan, ci sunt admiratori și iubitorii creațiilor noastre, adică iubesc piesele noastre și mai puțin ne idolatrizează pe noi, ceea ce ni se pare un lucru sătătos pentru industrie. Dar, știți cum e, orice artist se bucură enorm  când vede că este apreciat. 



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Georgiana Ioniţă | Categorie: International


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel