Ai burtă, deși nu ai multe kilograme? Anca Alungulesei, terapeut în nutriție: Lista interzisă: Renunțați la aceste alimente!

Data publicării:
Imagine cu caracter ilustrativ, sursa pixabay
Descriere foto: Imagine cu caracter ilustrativ, sursa pixabay

Anca Alungulesei, terapeut în nutriție, cu o expertiză de peste 10 ani în domeniul alimentației sănătoase, a vorbit pentru cititorii DC News despre un inamic al siluetei - grăsimea de pe abdomen care poate afecta atât persoanele slabe, cât și, desigur, pe cele cu multe kilograme.

Cum facem să scăpăm de grăsimea de pe abdomen? Sunt persoane slabe, de exemplu, la o înălțime de 1,68, au 57 kilograme, dar nu scapă de „burtă”. Ce ponturi le dați? Ce să mănânce? La ce obiceiuri alimentare să renunțe neapărat?

„Grăsimea abdominală este un semnal al inflamațiilor existente la nivelul organismului. Grăsimea abdominală, dincolo de disconfortul vizual pe care îl creează persoanei respective, reprezintă o formă de protecție a organismului. Din cauza consumului exagerat de carbohidrați, organele interne se învelesc într-un strat generos de grăsime, pentru că efectul (în special al consumului de zahăr) este inflamator și coroziv. Așadar, pentru scăderea grăsimii abdominale, a colăceilor, trebuie scăzut consumul de zahăr. Atenție însă că și consumul de pâine, orez alb și cartofi se încadrează în aceeași categorie”, a explicat Anca Alungulesei.

 

Care sunt super alimentele care ne mențin tineri cât mai mult timp? Dați-ne o listă a alimentelor care țin bătrânețea la distanță.

 

Primul din listă este apa. Cu cât ne menținem corpul mai hidratat, cu atât el se va menține mai tânăr. Apoi, trebuie să punem accentul pe alimente bogate în resveratrol, Omega 3 și alimente pre și probiotice: fructe de pădure, avocado, pește gras, nuci, alune și semințe (crude), murături, usturoi și turmeric.

 

Citește continuarea pe DC NEWS



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Romina Băluță | Categorie: Sanatate


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel