„Aflu că sunt trecut pe unele afișe”. Vasile Șeicaru, revoltat de organizarea spectacolului “OM BUN”, de la Sala palatului

Data publicării:
Vasile Șeicaru, foto Facebook
Descriere foto: Vasile Șeicaru, foto Facebook

Vasile Șeicaru a avut o reacție dură, după ce a aflat că a fost trecut pe afișul spectacolului Om Bun, care va avea loc pe data de 10 martie, la Sala Palatului. Evenimentul vine la doar câteva luni de la moartea lui Victor Socaciu, unul dintre fondatorii spectacolului. 

Victor Socaciu s-a stins din viață pe data de 27 decembrie, la vârsta de 68 de ani, după o lună de spitalizare.

La aproape două luni de la decesul marelui artist, pe străzile Bucureștiului a apărut un afiș care anunță spectacolul „Om bun”, pus pe picioare de Victor Socaciu, Mircea Vintilă, Vali Sterian și Andrei Partoș. Spectacolul ar avea loc la Sala Palatului și va fi realizat de foștii colegi de scenă ai regretatului artist.

Afișul arată aproape identic cu cel din anul 2019, atunci când Victor Socaciu urca pe scena Sălii Palatului, însă, de data aceasta, numele regretatului artist nu apare nicăieri. 

Vasile Șeicaru: „Nu voi participa la niciun festival sau alt concert în această perioadă!”

Pe afiș, apare și numele lui Vasile Șeicaru, care spune că a refuzat participarea și, deși le-a comunicat asta organizatorilor, aceștia nu au ținut cont. 

 

„Câteva lămuriri venite direct de la mine!
Nu voi participa la Gala Folk “OM BUN”, din 10 martie de la Sala Palatului! Nici n-a fost vorba că vin, am spus asta foarte clar organizatorilor, dar aflu că sunt trecut pe unele afișe! 
De asemenea, nu voi participa la niciun festival sau alt concert în această perioadă! Nu este o hotărâre definitivă, dar deocamdată așa stau lucrurile! Nu se întâmplă nimic rău cu mine, dar nu mai vin în concerte! Las cu dragă inimă generațiile mai tinere să se producă!
Continui să scriu muzică și să apar la tv…nu la toate, dar la unele mă voi duce! Foarte curând veți putea intra în posesia noului meu album: “SENTIMENTAL”, care e gata, și veți alfa cum îl veți putea procura de la noi, pentru că am renunțat de mult la orice casă de producție! 
….avem “dăcât” casa noastră de producție care se cheamă:
“Asociația Culturală Vasile Șeicaru”, 
dacă nu vi se pare prea mult, sau prea…important! 
Aștept cu mare nerăbdare să vină primăvara, să mă bucur și eu ca și voi desigur, de viața asta, în lumea asta, în țara asta plină de …Humor! 
Mă gândesc cu mare drag la voi, și desigur că vă iubesc în continuare necondiționat! 
Vale
care (mai) cântă!”, a scris Vasile Șeicaru pe rețelele de socializare. 

 

Marina Almășan: „Ar fi fost frumos ca măcar să menționeze ceva pe afiș, de tipul in memoriam Victor Socaciu”

Marina Almășan, fosta soție a lui Victor Socaciu, a avut o reacție dură, după ce acest afiș a început să circule prin oraș. Ea se arată indignată de faptul că numele lui Victor Socaciu nu apare pe acest afiș și spune că merita să apară măcar ”in memoriam Victor Socaciu”, după ce acesta a contribuit atâția ani la acest spectacol.

”Chiar zilele trecute vorbeam cu Mircea Vintilă (una dintre multele personalități care mi-au transmis amintiri despre Victor pentru a le include în cartea mea) despre Om Bun, brandul pus pe picioare, cu peste 30 de ani în urmă, de el, Victor, Vali Sterian și Andrei Partoș. Și remarca Mircea cu cât devotament a organizat Victor, timp de 30 de ani, evenimentele folk sub acest generic, culminând cu celebrul Festival omonim…

Seara, pe Dorobanți, m-am ciocnit de afișul din imaginea postată de mine pe Facebook. Și înțeleg că orașul e plin de ele. Cunoscătorii au remarcat că afișul este fix același de anul trecut, mai puțin numele lui Victor (atașez și afișul Galelor anterioare) și m-am întristat: ce ușor dispărem de pe acest pământ și odată cu noi, memoria lucrurilor pe care le-am făcut!

Nu știu care este dedesubtul juridic al acestui aspect și nici nu e treaba mea cine de pe urma cui se îmbogățește pe lumea asta. Poate totul e chiar legal. Dar ar fi fost frumos ca măcar să menționeze ceva pe afiș, de tipul in memoriam Victor Socaciu. Mai ales că evenimentul va avea loc la nici 4 luni de la stingerea artistului”, a declarat Marina Almășan pentru impact.ro.



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Maria Alexandru | Categorie: Vedete


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel