Adrian Năstase, în doliu. Fostul premier trece prin momente dificile, chiar la începutul anului 2022

Adrian Năstase, sursa facebook
Descriere foto: Adrian Năstase, sursa facebook

Adrian Năstase trece prin momente grele, chiar la începutul anului 2022. Fostul premier este în doliu, după ce o persoană dragă s-a stins din viață.

Adrian Năstase este în doliu, după ce o mare personalitate a țării noastre s-a stins din viață.  Chiar la trecerea dintre ani, Prof.univ. dr Dumitra Popescu, doctor honoris causa al Academiei de stiinte a Moldovei si al Universitatii Valahia a decedat la  vârsta de 85 de ani. Adrian Năstase a transmis un mesaj de condoleanțe familiei îndoliate.

„A activat mai mult de 60 de ani in slujba dreptului international. Ca cercetator la Institutul de cercetari juridice al Academiei Romane sau ca profesor la diferite universitati din tara si din strainatate.

Cu o activitate stiintifica prodigioasa sau in calitate de conducator de doctorat, Dumitra Popescu a fost un lider al activitatilor de cercetare in domeniul dreptului international din tara noastra.

Am avut privilegiul de a lucra, timp de 15 ani (1974-1989), in calitate de cercetator stiintific, la Institutul de cercetari juridice, la departamentul de drept international, condus de Dumitra Popescu. Am fost colegi de birou timp de un deceniu si jumatate.

Era uimitor de riguroasa, eu pregateam mai neglijent lucrarile de cercetare pe care adauga, corecta, modifica, pentru a le da forma finala. Mi-o amintesc cu nostalgie in mica incapere – cu trei birouri – de la etajul 6 al fostului sediu al Ministerului justitiei de vis-a-vis de Parcul Cismigiu.”, a declarat Adrian Năstase, în mediul online.

 

Adrian Năstase a mărtusiti că a cunoscut-o pe regretata Dumitra Popescu în anul 2016, când specialistul a primit titlului de „doctor honoris causa” de catre Universitatea Valahia.

„Am colaborat la multe manuale, monografii, culegeri de studii de drept internațional. Ultima dată am întâlnit-o în 2016, cu ocazia acordării titlului de doctor honoris causa de catre Universitatea Valahia, unde am rostit o laudatio.

În ultimii ani, din cauza unui accident nefericit, nu a mai putut fi activă în plan public. Toți cei care am cunoscut-o, foștii săi colegi sau studenți îi vom păstra o caldă amintire și recunoștință pentru ceea ce a facut pentru școala românească de drept internațional”, a notat Adrian Năstase pe blogul său.Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Romina Băluță | Dată: 04 ian 2022, 12:37 | Categorie: Vedete


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience