Adina Buzatu, critici după sinuciderea lui Stephan Pelger. Ce a scos-o din sărite pe vedetă: "S-a activat brusc un cor al îngrijoraților de serviciu"

Sursă foto: Youtube/ TARE DE TOT CU VIOREL GRIGOROIU, Adina Buzatu
Descriere foto: Sursă foto: Youtube/ TARE DE TOT CU VIOREL GRIGOROIU, Adina Buzatu

După sinuciderea lui Stephan Pelger, Adina Buzatu, cunoscută creatoare de modă, a transmis un mesaj în urma criticilor aduse prietenilor și apropiaților regretatului designer, că nu ar fi făcut suficient pentru a-l salva de la tragicul deznodământ. Adina Buzatu a explicat motivele absenței sale de la funeraliile prietenului său drag, Stephan Pelger, subliniind că acesta ar înțelege decizia luată cu regret.

După sinuciderea lui Stephan Pelger, Adina Buzatu a izbucnit într-un mesaj pe rețelele sociale, exprimându-și dezacordul față de cei care aduc acuzații la adresa prietenilor apropiați ai regretatului designer. Stephan Pelger, cunoscut designer de modă, a fost descoperit fără suflare în apartamentul său pe data de 8 iunie 2023, unde locuia singur și a decis să-și încheie viața.

Adina Buzatu simte că iubirea și grija față de un om sunt emoții intime care nu au nevoie să fie neapărat expuse în fața tuturor. Creatoarea de modă se arată indignată de cei care îi acuza pe adevărații prieteni ai creatorului de modă de faptul că nu l-au salvat pe designer, înainte de a face gestul necugetat.

Adina Buzatu consideră că iubirea și grija față de o persoană sunt sentimente intime ce nu necesită neapărat expunere publică. Creatoarea de modă exprimă indignare față de cei care aduc acuzații prietenilor apropiați ai designerului.

Mesajul Adinei Buzatu

Adina Buzatu a comentat și pus la zid decalrațiile pe care le fac cei din spațiul public asupra prietenilor regretatului designer.

„După tragedia prietenului Steph s-a activat brusc un cor al îngrijoraților de serviciu. Era inevitabil. Mereu se întâmplă așa după o astfel de tragedie. Oamenii ăștia vin să reproșeze celor apropiați că n-au făcut destul pentru a evita deznodământul groaznic. Într-un moment dificil, dureros, de reculegere, te trezești cu această armată de sectoriști ai moralității, de milițieni ai idealurilor înalte și nobile. „S-a făcut destul de către cei apropiați?” „Nu s-a făcut destul? Nu s-a procedat corect, optim?” Oameni buni, întotdeauna în astfel de momente, un om normal alcătuit sufletește va fi bântuit de regrete că poate nu a făcut destul. În viață suntem etern măcinați de aceste îndoieli „Am făcut tot ce se putea pentru copilul meu, pentru tatăl meu, pentru mine, pentru fratele sau prietenul meu?” Cu atât mai intens în astfel de situații.

 

 

Dar de aici până la a strica liniștea gravă și solemnitatea care trebuie să însoțească firesc o astfel de trecere dureroasă este cale lungă. Nu putem cântări cantitatea de afecțiune, grijă omenească sau pioșenie așa cum cântărim un kil de brânză la piață. „Doamna X a oferit 820 de grame de pioșenie, în timp ce domnul Y a oferit doar 630 de grame de grijă și afecțiune” Ce-i aici? Nuntă cu strigare de dar?! E meschin și tare josnic să stricăm tocmai memoria omului cu astfel de ciorovăieli. Pur și simplu nu este ăsta momentul pentru astfel de analize belicoase. În fața acestor acuze am avut pornirea furioasă de a le explica și prezenta oamenilor lucrurile pe care am încercat să le fac, după puterile mele, pentru prietenul meu. Apoi am realizat că tocmai procedând astfel aș intra în jocul ăsta meschin. „Ce fac eu aici?”mi-am zis.

 

 

Fac o panloplie a iubirii – multă, puțină, foarte multă, câtă am avut eu! – pe care am încercat să o ofer unui prieten? Îmi etalez „performanțele” de grijă, afecțiune, omenie așa cum îți prezinți bijuteriile, rochiile sau mașinile?! Oferi niște iubire unui om (câtă poți tu. Dumnezeu și omul respectiv vor cântări și judeca.), dar treci fiecare bucățică de căldură sufletească pe un răboj, ca să te poți, eventual, justifica ulterioar?! Fac un deviz al sentimentelor, așa cum faianțarul îți face un deviz pentru reparația unei băi?! „Au intrat patru metrii pătrați de grijă și doi saci de iubire calitatea întâi.?!” Așa că nu o să fac asta. Sau nu acum. O să-l rog pe dragul meu Steph, și pe Dumnezeu, să mă ierte dacă puteam face mai mult și nu am știut cum. O să vorbesc cu el în sufletul meu și de acum încolo, cum vorbeam cu el și până acum câteva zile.

 

 

Dumnezeu să-l odihnească! (P.S: Acum sunt la un târg de modă la Florența, un eveniment programat de două ori pe an. Datoria pe care o am față de angajații mei, de familie și față de mulți alții mă face să nu pot lipsi de la acest târg cu întâlniri de afaceri bătute în cuie de luni de zile. De asta nu am putut lua parte la funerariile prietenului meu. Sunt aproape convinsă că el ar înțelege asta. O să-i arăt lui „devizul” prieteniei și afecțiunii mele, când o să ne întâlnim iarăși, la un moment dat. Deși sunt din nou aproape convinsă că el nu o să mi-l ceară. Ba chiar cred că el însuși ar fi stânjenit văzându-mă că ies să flutur acest „deviz” în piața publică.”)”, a spus vedeta pe una dintre rețelele sale de socializare.Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Maria Alexandru | Dată: 16 iun 2023, 17:03 | Categorie: Showbiz


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience