Adi Nartea, dezbrăcat de secrete. Ce sacrificii a făcut actorul pentru rolul din Vlad și cum arată viața lui după ce a devenit tată pentru a doua oară / EXCLUSIV

Data publicării:
Adi Nartea, sursa instagram
EXCLUSIV
Descriere foto: Adi Nartea, sursa instagram

Adi Nartea a vorbit, în exclusivitate pentru Spectacola, despre sacrificiile pe care le-a făcut pentru rolul din serialul Vlad și despre cum s-a schimbat viata lui dupa venirea pe lume a celui de-al doilea copil.

Adi Nartea a început filmările pentru sezonul patru din serialul Vlad. Actorul a acceptat să ne dezvăluie cum i-a schimbat viața rolul Vlad, dar și cum se descurcă în rolul de tătic.

Spectacola: Au început filmările pentru ultimul sezon din serialul Vlad. Ți-a fost dor de personajul tău? 

Adi Nartea:  Sincer, da. Filmările au început acum o lună jumătate și intrasem cu emoții să vedem dacă mai am exercițiul actoricesc pentru Vlad. Și prima zi de filmare a fost fizică, cu alergări, a fost cu intensitate pentru că Vlad în secvența aia are din nou o viziune cu Adrian și alea sunt toate intense și grele. A fost și cu căzături pentru că a fost o semi cascadă alături de Dani Popescu. Practic, în prima zi mi-am luat botezul, efectiv. Am trecut prin toate, prin foc și pară cu Vlad. Emoționant vorbind, în secențele în care trebuia  să ating niște chestii emoționale, s-a întâmplat. Mi-am intrat în mână mai repede de cât am preconizat.

Spectacola: În momentul în care te-ai implicat în proiectul ăsta, te-ai gândit că o să prindă atât de bine la public? 

Adi Nartea: I-am simțit potențialul, pentru că, în momentul în care am aflat vestea, încercam să găsesc persoane care au mai trecut prin asta și sunt lucruri care, într-adevăr ti-au schimbat viața și îi simțeam potențialul că o să-mi schimbe viața și așa s-a întâmplat. Aveam o doză de scepticism, dar eram destul de vrăjit de idee, de proiect, și în momentul în care am văzut desfășurarea de forțe, echipa implicată și scenariul, întâlnirile, citiri de scenariu, repetiții, probe de costume. Practic, serialul ăsta a fost pregătit un an jumătate înainte să înceapă filmările și doi ani până la difuzare. A fost multă muncă. I-am simțit potențialul pentru că am văzut resursele băgate în el. Am avut momente în care m-am gândit dacă sunt sau nu bun pentru Vlad. De multe ori aveam impresia că nu fac ce trebuie. Nimeni nu stă să te laude tot timpul, dar mereu confirmarea mea venea din faptul că îmi spuneau că, dacă lucrurile nu sunt bine, le mai facem o dată. Făceam două, trei duble și simțeam că nu e ce trebuie și întrebam regizorii și îmi spuneau că este ok, deși mie nu mi se părea. Cam asta a fost motivația mea să înțeleg că ceea ce fac este bine.

Spectacola: Cum ți-a schimbat viața personajul Vlad? 

Adi Nartea: Popularitatea pe care a câștigat-o personajul și inclusiv eu. Este un model pentru foarte mulți puști și puștoaice. Am învățat multe de la Vlad: răbdare, ce înseamnă puterea secretului, să știi informații pe care nu trebuie să le spui, dar faptul că știi niște lucruri îți dă o putere ascunsă, sobrietate. Vlad este o valență de personalitate, cu toții cred că avem un Vlad în noi.

Spectacola: Ți-ai făcut mulți prieteni pe platoul de filmare? De cine te-ai atașat cel mai mult?

Adi Nartea: Eu sunt o fire sociabilă și m-am împrietenit cu toată lumea. Practic, mi-am arătat și vulnerabilitatea, în sensul  că nu aveam experiența celorlalți sau premiile din actorie ale celorlalți și, într-adevăr, am învățat foarte multe de la ceilalți pentru că le-am spus că vreau să fiu ajutat. Tot timpul întrebam și aflam și voiam să știu lucruri despre ce am făcut, ca să știu ce o să fac. Suntem o super gașcă. Nu putem să spunem că suntem o familie, dar suntem foarte apropiați și dacă avem nevoie de ceva, sărim imediat.

 

Cine este omul din spatele personajului Vlad

 

Spectacola: Dacă viața ta ar deveni un subiect de carte, ce titlu i-ai da? 

Adi Nartea: "Totul se întâmplă cu un motiv!"

 

Spectacola: Dacă ar fi să ajungi pe o insulă pustie, ce coleg din Vlad ai lua cu tine? 

Adi Nartea: Dacă ar fi să fiu pe o insulă pustie, atunci ar fi nevoie de supraviețuire, și dacă ar fi nevoie de supraviețuire, nu aș lua unul dintre colegii actori. De fapt, dacă ar fi pe supraviețuire l-aș lua pe George Piștereanu, clar.


Cum l-a schimbat pandemia

 

Spectacola: Cum te-a afectat pandemia? Cum ți-ai petrecut timpul, mai ales că nu ați mai avut filmări? 

Adi Nartea: Mi-a dat o pauză, eram după trei ani de filmări și aveam nevoie de o pauză și a fost bună pauza, chiar dacă a fost forțată, a fost bună și m-a lăsat să mai stau acasă cu familia, ceea ce a fost bine. Gândul că toți suntem într-o pauză  nu mi-a dat frica aia de a nu face ceva. Eu tot timpul am zis că pauza asta de pandemie pentru toți a fost ca defragmentarea la caculator. În momentul în care îți restartezi calculatorul su vrei să îi refaci sistemul, trebuie să îi faci o defragemtnare. Calculatorul ia toate lucrurile haotice și le așează frumos. Așa am făcut noi cu sistemul nostru de operare, ne-am așezat frumos valorile, ne-am prioritizat anumite lucruri și cred că din pandemia asta am ieșit mai așezați și mai eficienți. După pandemie, în momentul în care ne-am întors pe platoul de filmare, toți eram țiplă, toți știam ce avem de făcut , eram cu poftă de muncă.

Spectacola: Ținând cont de faptul că în această vară, restricțiile s-au mai relaxat, unde ți-ai petrecut concediul? 

Adi Nartea: Vara asta a fost cam de sacrificiu. A fost cu evenimente destul de multe, cu filmări destul de multe. Noi am început filmările unde ăn iunie, iulie, nu planificasem vacanța , adică planificasem vacanța, dar au apărut filmările  și am înjumătățit perioada de vacanță. Cumva, a fost o vară de sacrificiu pentru că a apărut și cea mică. Nu pot să zic cp am avut o vacanță în adevăratul sens. Probabil, după ce o să se termine Vlad, trebuie să plănuiesc o vacanțăsă plecăm toată familia undeva, undeva unde încă este cald.

 

Adi Nartea este tată de fete


Spectacola: Știm că ești tătic pentru a doua oară. Cum este să fii tată de două fete? 

Adi Nartea: E fain. Toată lumea zie că o să fiu eu răsfățat, dar eu nu cred. Eu cred că o să fiu chinuit, dar este o chinuială care îmi place pentru că văd ce relație am cu Mara și sunt topit după ea și nu se compară cu ce relație am cu Petra. Este aceeași intensitate, dar diferită. Cu Petra nu mai avem emoțiile pe care le aveam la primul copil. Ești mult mai relaxat și te bucuri mult mai mult de ce fce un bebeluș la cinci, șase luni. Mi-a mi-a fost destul de greu să trec de la părinte, la Vlad. Termin filmările și nu-mi vine să fac altceva, decât să mă duc acasă să stau cu copiii, oricât de obosit sunt.

Spectacola: Fetița cea mare nu este geloasă pe mezina familiei? 

Adi Nartea: Este puțin geloasă, emoționant vorbind, dar își dă seama și realizează și are și ea grijă de Petra. Într-adevăr, lucrurile acestea sunt inevitabile, dar le tratăm cu sinceritate și cu iubire și lucrurile evoluează într-un mod cât se poate de natural. Cu cât încerci să alterezi lucrurile și încerci să modifici sau să protejezi, cu atât faci mai mult rău. Trebuie să le gestinăm cu grijă și sinceritate. Are destul de multe momente în care zice să o mai iubim și pe ea și imediat mă duc și o iau în brațe și o giugiulesc, dar sunt etape normale care trebuie să apară și eu mă bucur.

 

Vrea ca fetele să-și păstreze numele de familie și după căsătorie


Spectacola: Nu te-ai gândit să ai și un băiețel?

Adi Nartea: Eu mi-aș fi dorit băiețel, dar na. Nu se știe niciodată, o să vedem. Oricum le pun să își păstreze numele de familie, indiferent de ce se întâmplă, așa că nu contează.

 

Spectacola: Ai vrea ca fetițele tale să îți calce pe urme?

Adi Nartea: Nu. Aș vrea să aibă încredere în ele și să facă ce vor ele. Sunt multe vorbe prețioase, dar într-adevăr, când îți place ceea ce faci, nu poți să zici că muncești sau că te chinui. Și așa aș vrea, să nu se chinuie, să meargă pe ceea ce simt ele. Nu mă interesează să își câștige existența, ci vreau să fie împăcate cu ele.



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Romina Băluță | Categorie: Vedete


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel