Adi Despot, despre viața de artist: „Feedback-ul pe care îl primește de la public e mai important decât banii”

Data publicării:
Adi Despot, captură foto YouTube
Descriere foto: Adi Despot, captură foto YouTube

Adrian Despot, solistul trupei Vița de Vie, a vorbit despre viața de artist în secolul vitezei, al internetului. Cântărețul spune că procesul de creație este unul delicat și că mulți artiști ajung să se lase conduși de indicațiile publicului, în loc să își păstreze direcția. 

Adrian Despot a fost invitatul lui Micutzu în cadrul podcastului MCN, de pe Youtube. Artistul a vorbit despre procesul de crație și despre ce influență are publicul asupra produsului scos pe piață. 


„În momentul în care masele de oameni ajung să creeze produsul, înseamnă că ei devin stăpânul tău. Iar ei niciodată nu o să fie...ei ca masă. E foarte sensibil subiectul, pentru că sunt oameni care poate se simt jigniți. E vorba de mase, de foarte mulți oameni.

Ce se întâmplă e că produsul autentic, pe care tu îl vezi pe o scenă, chit că este o melodie, un dans, whatever, atât timp cât îl faci după chipul și asemănarea...publicul ajunge să te ghideze pe tine cum să-ți faci produsul. Și asta mi se pare mie o trunchiere. Chestia asta noi n-am făcut-o niciodată", a declarat vocalistul Vița de Vie. 

 

Mai mult,  Adi Despot este de părere că uniformizarea pe care o vedem în jur, atât în online, cât și în mass media tradițională, e rezultatul dorinței satisfacerii publicului.

"Motivul pentru care internetul arată cum arată în momentul de față, sau motivul pentru care multe din actele artistice arată cum arată în momentul de față este că ele sunt create de public, nu de artiști. Actul artistic trebuie creat de artist, în nebunia lui, în singurătatea lui. Ele (actele artistice) trebuie date mai departe către masă, și nu invers, pentru că altfel..e foarte interesant. Noi ajungem să lucrăm pentru ei. Și ei ne fac conținutul."

Artistul spune că feedback-ul este mai important decat banii. 

"E foarte important să-ți gestionezi dorința de feedback. Din propria experiență, mai important decât banii, pentru un artist, este feedback-ul pe care îl primește. (...) În fiecare zi trebuie să-ți demonstrezi: <<Încă pot să fac asta>>. "



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Maria Alexandru | Categorie: Vedete


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel