Adevărul despre PASTE. Medic, avertisment: Pastele care se lipesc, semn RĂU. Carbonara intră la "AȘA NU"

Data publicării:
Sursa foto: unsplash, autor Ben Lei
Descriere foto: Sursa foto: unsplash, autor Ben Lei

Care e adevărul despre paste, unul dintre cele mai consumate preparate.

"Vorbim despre paste, pentru că așa le vede lumea, mai bune sau mai rele, în relația cu glicemia.

Acest lucru se referă la indicele glicemic și dacă pentru o mâncare sau pentru o masă indicele glicemic este mare înseamnă că ridică indicele glicemic repede și acest mecanism ajută la îngrășare.

Indicele glicemic este viteza cu care cresc pastele sau alt aliment glicemia. Viteza trebuie să fie scăzută, pentru că în acest fel, la nivelul unor procese hormonale, poate să fie mai bine pentru siluetă sau mai rău. În general, ca să fie clar, noi încercăm să ocolim mâncărurile cu indce glicemic mare.

Despre paste s-a vorbit de multe ori că ar intra în această categorie, însă nu este deloc așa, acesta este un mit. Pastele, cele albe, făcut din grâu dur și în special cele integrale nu au un indice glicemic crescut. Nu putem să le considerăm în aceeași cutiuță cum este și pâinea sau gogoșile sau alte produse din făină albă rafinată. Ele sunt mai bune, această e prima veste bună a zilei, că nu au un indice glicemic atât de mare.

Dacă știm să le alegem, niște paste din grâu dur sau niște paste integrale, este și mai bine și dacă le consumăm la o masă și cu ce trebuie, pastele devin un aliment chiar sănătos.

Citește continuarea pe DC MEDICAL

 

MONODIETA. Cum slăbești mâncând același aliment în fiecare zi. Dr. Bilic: E o pauză luată de la mâncare

Monodieta poate părea regimul miraculos care să te scape rapid de mai multe kilograme în plus. În cadrul emisiunii Doctor de Bine, de la PRO TV, dr. Mihaela Bilic a explicat ce presupune această dietă, cui îi este recomandată și cât timp poate fi urmată. 

Dr. Mihaela Bilic: Monodieta este o pauză, şi nu un stil de viaţă. 

„Când vine vorba de cure de slăbire sau regimuri Detox, monodieta are și ea un loc aparte. După cum îi spune și numele, monodieta înseamnă consumul unui singur fel de mâncare timp de câteva zile.

Timp de 3-5 zile, putem consuma un singur tip de fructe, de exemplu, mere sau struguri, un singur fel de legume, de exemplu morcov sau dovlecei, un singur tip de cereale, de exemplu, orez. În acest fel, aparatul digestiv procesează un ingredient unic și funcționează la relanti. 

Citește continuarea AICIGoogle News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Romina Băluță | Categorie: Sanatate


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel