Adevărul despre carnea de porc. Dr. Bilic: ”Suntem singurii responsabili de bucata de carne pe care o alegem”

Data actualizării: | Data publicării:
Mihaela Bilic, foto captură video Instagram
Descriere foto: Mihaela Bilic, foto captură video Instagram

Dr. Michaela Bilic, medic nutriționist, a explicat de ce este bine să consumăm carne de porc.

Dr Michaela Bilic, medic nutriționist, a explicat de ce este bine să consumăm carne de porc.

”Degeaba vrem să dăm vina pe porc când vine vorba de carne împănată, noi suntem singurii responsabili de bucata de carne pe care o alegem: mușchiulețul are cel mai mic conținut de lipide (2-3%), pulpa și cotletul ajung până la 7% grăsime, ceafa are 12-25%, iar costița aproape 45%. Dar stați, că este o grăsime aparte, mult mai sănătoasă decât grăsimea de vită sau de oaie???? Slănina de porc este mai bogată în acizi grași polinesaturati decât în acizi grași saturați, aproximativ 50% dintre lipidele din carnea de porc sunt acizi grași mononesaturați similari cu cei din uleiul de măsline. În plus grăsimea de porc conține acizi grași esențiali Omega 3 (acid linoleic și alfa-linoleic), elemente care conferă acestei cărni calități nutriționale speciale”, a spus medicul nutriționist pe contul de facebook



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Florentina Arcu | Categorie: Sanatate


Get it on App Store Get it on Google Play



pixel