Adevăratele motive pentru care iubitul tău nu vrea să te ceară în căsătorie

Data actualizării: | Data publicării:
Cerere îîn căsătorie, sursa pixabay/ autor Alec White
Descriere foto: Cerere îîn căsătorie, sursa pixabay/ autor Alec White

Bărbații evită de multe ori într-o relație să facă următorul pas, cel de a-și cere partenera de soție. Iată care sunt și principalale motive pentru care evită să facă acest lucru.

De ce nu vrea iubitul meu să mă ceară în căsătorie?


Există multe motive pentru care iubitul tău nu te cere în căsătorie (sau pur și simplu nu te-a cerut încă în căsătorie) care nu au nimic de-a face cu tine sau cu ceea ce simte pentru tine. Iată câteva dintre ele:

1. Unii băieți nu vor să te ceară în căsătorie pentru că nu sunt încă pregătiți pentru căsătorie

Nu trage de timp, se mișcă în ritmul lui propriu și asta este bine pentru amândoi. De obicei, femeile se simt pur și simplu pregătite pentru căsătorie mai repede decât bărbatul.

"Din punct de vedere istoric, bărbații au fost mai dornici să se căsătorească atunci când erau siguri din punct de vedere financiar, iar femeile au vrut să se căsătorească atunci când își doreau copii", spune antropologul biologic Dr. Helen Fisher.

Asta nu înseamnă că bărbații nu se gândesc să se căsătorească.

"El are nevoie mai întâi să simtă că știe ce face în lume și unde se îndreaptă", explică John Gray, consilier în relații și autor al cărții "Bărbații sunt de pe Marte, femeile sunt de pe Venus". "Femeile sunt mai preocupate de persoana cu care sunt împreună."

 

2. Subminarea autoritătți și teama ca spațiul intim să nu fie invadat

De multe ori, bărbații se simt că le este invadat spațiul personal și este posibil, să nu fie pregătiți pentru o astfel de situație. Nici ideea că totul va deveni "al nostru" și nu mai e "al meu" nu este una prea plăcută. Asta nu înseamna nici pe departe egoism sau materialism, ci este o reminescență a sentimentului de supremație, de a fi cel care conduce și deține autoritatea.

3. Unii băieți nu vor să te ceară în căsătorie pentru că nu cred în ideea sau în instituția căsătoriei

Pentru unii bărbați, căsătoria nu este neapărat ceva ce trebuie să faci. Dacă au fost crescuți într-o gospodărie religioasă sau sunt ei înșiși o persoană religioasă, sigur, căsătoria ar putea însemna ceva pentru ei, dar există, de asemenea, o probabilitate foarte mare ca pentru el căsătoria pur și simplu să nu fie ceva extrem de important.

Pentru unii bărbați, s-ar putea ca ideea de căsătorie să nu le placă din cauza modului în care au văzut căsătoria propriilor părinți sau poate că ei înșiși au mai fost căsătoriți o dată și a fost un dezastru.

La fel cum tu ai dreptul la propriile tale sentimente despre căsătorie, el are dreptul la propriile sentimente despre acea așa-zisă uniune binecuvântată.

Dacă căsătoria este suficient de importantă pentru a fi un factor de despărțire pentru tine, ai obligația de a-i spune partenerului tău acest lucru din timp și de multe ori. Niciunul dintre voi nu ar trebui să fie nevoit să facă compromisuri când vine vorba de ceva atât de important.

 

4.  Voi doi nu ați vorbit de fapt despre asta


Dacă el nu știe că vrei să te căsătorești, nu se va gândi la asta. Nu te aștepta ca partenerul tău să fie un cititor de gânduri. În cele din urmă, dacă vrei să știi de ce iubitul tău nu vrea să te ceară în căsătorie, trebuie să vorbești cu el despre asta. De asemenea, căsătoria este o decizie de viață, iar acestea trebuie să fie discutate deschis pentru a înțelege ce vrea fiecare dintre voi de la ea.

Dacă ești atât de sigură că vrei să îți petreci restul vieții cu acest bărbat, atunci trebuie să te obișnuiești să vorbești cu el despre toate lucrurile.

Căsătoria și dragostea nu sunt întotdeauna sinonime, ele înseamnă lucruri diferite pentru oameni diferiți și până nu vorbești cu iubitul tău nu ai cum să știi cu adevărat care este poziția lui, potrivit yourtango.

 



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Romina Băluță | Categorie: Lifestyle


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel