Adda, victima unor postări fantomă, publicitate falsă, defăimare și încălcarea dreptului de imagine

Data publicării:
Sursa foto: ADDA, Instagram
Descriere foto: Sursa foto: ADDA, Instagram

Un numar de urmăritori ai Addei i-au trimis mesaje cu referire la mai multe tipuri de suplimente alimentare care au scopul să reducă miraculos din greutate. În acele mesaje, Adda a fost întrebată dacă produsele sunt cu adevărat atât de bune și dacă povestea din spatele ad-ului pubicitar este adevarată. 

Artista a rămas șocată când a aflat că pe Facebook circulă o serie de anunțuri sponsorizate care îi folosesc abuziv imaginea. Dezinformarea începe încă din titlu "Iată cum artista Adda a scăpat de 23 kg", urmând să fie acuzată că suferă de obezitate și că aceste produse au fost salvarea ei pentru o viață normală. Mai mult au spus că a apelat și la chirurgie bariatrică, care i-a produs pierderi de memorie și anemie, că ar fi apelat la sute de diete și că toate au avut efectul opus, editând pozele artistului pentru că ea să pară cu mult mai multe kilograme decât are în realitate. O poveste fictivă cu scopul de a păcăli consumatorul și de al convinge să cumpere "produsele minune".  

" Este foarte grav ce se întâmplă, nu este vorba doar despre defăimare și încălcarea drepturilor de imagine, este o înșelătorie pentru că oamenii cred și plătesc bani buni pentru a cumpără acele produse. Aceste postări sponsorizate fantomă circulă pe Facebook și este prezentată că fiind povestea mea reală și editată în așa fel încât să pară că ar fi postată de o sursă de știri oficială din România. Îmi pare rău de ce întâmplă, eu nu promovez niciunul dintre acele produse și rog oamenii să nu creadă nimic din ce citesc acolo" , a declarat Adda, potrivit unui comunicat. 

AVIS asupra comsumatorilor: 

Explozia de popularitate a aplicațiilor de social media a înlăturat aproape în totalitate barierele comunicării de masă. Cu un slide și două-trei tap-uri pe ecranul telefonului, utilizatorul Facebook poate distribui gânduri sau imagini, dar la fel de simplu poate fi pacatalit. Încrederea pe care utilizatorii o dau acestor platforme îi pot pune în situația de a-și pierde bani și de a fi înșelați de pagini cu nume sonore care sunt de fapt clonate, prin postări sponsorizate fantomă cu link-uri directe către o plata card. Riscurile sunt mai mari decât par, datele tale personale și cele bancare sunt introduse în baze de date ilegale, iar comandă produselor tale este doar o înșelătorie.



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Romina Băluță | Categorie: Vedete


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel