Acuzații de propagandă anti UE la Teatrul Național, la spectacolul lui Dan Puric. Actrița Ada Galeș, revoltată. Ministrul Romașcanu: "Plângere la poliție și anchetă internă"

Data publicării:
Sursa foto: Dan Puric, Facebook
Descriere foto: Sursa foto: Dan Puric, Facebook

Duminică, 27 martie, la Teatrul Național din București, a avut loc o reprezentație-conferință a lui Dan Puric. Spectatorii au găsit însă sub scaune și o ediție a unui ziar tipărit despre care actrița Ada Galeș susține că face propagandă anti UE și legionară. Ministrul Lucian Romașcanu a reacționat ca urmare a controversei stârnite și spune că se va depune plângere la poliție și se va efectua de asemenea, o anchetă internă. 

Actrița Ada Galeș se arată revoltată de cele întâmplate duminică la Teatrul Național și i-a adresat un mesaj ministrului Lucian Romașcanu: 

"Domnule ministru, Lucian N. Romascanu, la conferința pe care ați avut-o la Teatrul Național ați spus voalat (că doar ce sens ar avea să spunem lucrurilor pe nume) că ar fi un act de cenzură să-i pretindem domnului Dan Puric să nu se manifeste artistic (de ziua teatrului, într-o conferință proprie, în sala studio a teatrului, închiriată). Eu înțeleg, nu aș vrea ca cei care nu sunt de acord cu viziunile mele să fie incapacitați să-și facă meseria, doar că nu despre asta e vorba aici. nici despre sfânta scândură sau despre părerea dumneavoastră “teatrul să rămână teatru” (orice ar însemna asta. eu, de exemplu, cred că arta în sine e politică), nu e vorba aici. ne-ați invitat la dialog, domnule ministru, așa că vă rog să îmi răspundeți la o întrebare: cum e posibil ca într-o instituție EUROPEANĂ să se facă propagandă anti-UE și legionară?" a scris actriță Ada Galeș pe contul său de socializare. 

Reacția ministrului Lucian Romașcanu

La scurt timp a reacționat și ministrul Culturii, Lucian Romașcanu. Acesta a spus că se va depune o plângere la poliție și se va dispune o anchetă internă. 

Citește continuarea pe dcnews.roGoogle News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Andreea Cercel | Categorie: Vedete


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel