Actriţa şi regizorul care vor face primul film în spaţiu au început antrenamentele şi instructajul

Data publicării:
Yulia Presild, sursa foto Instagram
Descriere foto: Yulia Presild, sursa foto Instagram

Actriţa şi regizorul primului film care va fi realizat în spaţiu, pelicula rusă "Provocarea", au început deja antrenamentele şi instructajul care se vor desfăşura pe parcursul a patru săptămâni.

"Pentru toţi situaţia este neobişnuită, pentru că nu s-a făcut niciodată o pregătire atât de scurtă. Nici pentru cosmonauţi şi nici pentru turiştii spaţiali", a declarat televiziunii publice Yulia Peresild, protagonista acestui film.

 

Yulia Peresild, care va pleca pe Staţia Spaţială Internaţională (ISS) la 5 octombrie împreună cu regizorul Klim Shipenko, a precizat că a primit şi un manual de zbor.

 

Pregătirea va consta în cunoaşterea sistemelor de la bordul navei ruseşti Soyuz MS-19 cu care vor zbura spre segmentul rus al platformei orbitale.

 

Ei trebuie să se obişnuiască şi cu condiţiile de microgravitaţie de pe ISS, iar pentru aceasta vor face un antrenament pe avionul-laborator Il-76, şi vor învăţa să reacţioneze în caz de aterizare de urgenţă în apă la revenirea lor pe Terra.

 

"Programul de instructaj pentru zbor diferă de planul de pregătire al cosmonauţilor profesionişti şi include elemente obligatorii pentru toţi membrii echipajului", a informat centrul de antrenamente din Rusia.

 

Peresild, Shipenko şi cele două rezerve ale lor vor efectua de asemenea patru săptămâni de antrenamente, după ce au trecut testele medicale la jumătatea lunii mai, şi vor primi combinezoane confecţionate pe măsură.

 

Ei vor decola la 5 octombrie de pe cosmodromul Baikonur, din Kazahstan, şi vor rămâne pe staţia spaţială timp de 12 zile, notează Agerpres. 

 

Potrivit Centrului de pregătire a cosmonauţilor, cosmonautul Anton Shkaplerov va face oficiul de comandant şi de inginer de zbor când va decola spre ISS, însoţit de actriţa şi de regizorul rus, la bordul capsulei Soyuz MS-19 .Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Bianca Moldoveanu | Categorie: Cinematografie


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel