Actrița Elvira Deatcu, martoră la ATACUL Turnurilor Gemene: Am tremurat șocați minute bune

Data publicării:
Sursa foto: Elvira Deatcu, Instagram
Descriere foto: Sursa foto: Elvira Deatcu, Instagram

Elvira Deatcu povestește, cu groază, despre momentul în care s-au prăbușit Turnurile Gemene. Aceasta era împreună cu Carmen Tănase, în New York.

Elvira Deatcu este una dintre actrițele importante ale filmului românesc, remarcându-se în mai multe seriale, precum "Lacrimi de Iubire", "Vlad", "Pariu cu Viața". În cadrul unui interviu, actrița a dezvăluit faptul că a fost martora evenimentelor petrecute pe 11 septembrie 2001, în New York. Nu era singură, ci împreună cu prietena sa cea mai bună, Carmen Tănase. Chiar în ziua nefericitului eveniment, cele două își propuseseră să viziteze Turnurile Gemene, dar excursia s-a anulat, din diferite motive.

„Nu am să uit niciodată acea zi! Cum aș putea? Ne cazaserăm cu o seară înainte la un motel și în acea dimineață stăteam cu toții la cafea, în pijamale, pe iarbă. Ușile de la camere erau deschise și… un televizor pornit aiurea ne-a pus în față cu sinistra realitate. Am văzut „live” lovirea celui de-al doilea turn. Urma să plecăm și noi într-acolo, să vizităm.”, a povestit Elvira Deatcu, pentru Ego.ro.

Actrița a fost foarte afectată de acest eveniment

Evenimentul tragic, care a luat atunci viața a aproximativ 3.000 de persoane, a afectat-o foarte mult pe actrița care, număra zilele până când trebuia să ajungă în România. Mai mult, de atunci, Elvira Deatcu nu a mai acceptat niciodată un eveniment sau nu a mai călătorit în America, spune sursa citată.

„Ore în șir n-am prea gândit. După ce am tremurat șocați minute bune, ne-am strâns rapid bagajele și am plecat spre granița cu Canada. Acolo ar fi trebuit să jucăm, în a doua jumătate a lui septembrie. De abia la ora 16.00 am realizat că n-am sunat în țară. Și să le spunem familiilor că suntem în siguranț[.

Zborul de întoarcere era pe 28 septembrie. Am jucat în Canada, am revenit în SUA, unde am mai ținut câteva spectacole. A fost un turneu trist, chinuit”, a mai povestit actrița. 

Ce spune Carmen Tănase despre atentat 

„Noi am ajuns pe 10 septembrie la New York. Prietenii mei din America mă duseseră înainte la Turnuri, să văd toată priveliștea de sus, i-am promis unei prietene că o duc și eu pe ea, dacă avem liber, pe 11 septembrie. I-am zis clar: Fetiță, te duc să vezi miliarde de luminițe, dar seara”. Era un plan. Doar că dimineața a fost atentatul, ceva groaznic, abia la al doilea avion intrat în Turnuri am realizat că e atentat, la primul credeam că e un film american”, a povestit Carmen Tănase, în emisiunea 40 de întrebări cu Denise Rifai, de pe Kanal D. Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Andreea Cercel | Categorie: Vedete


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel