Actriță celebră, ucisă de o bacterie contactată dintr-un spital. Dezastrul pe care l-a făcut în organismul său: ”Arăta ca un monstru”

Data actualizării: | Data publicării:
Sursa foto: unsplash, autor CDC
Descriere foto: Sursa foto: unsplash, autor CDC

O actriță s-a stins din viață, după ce a fost infectată cu o ciupercă mortală, în spital.

Denise DuBarry a murit la vârsta de 63 de ani după ce a contractat ciuperca neagră Candida auris în timp ce se afla în spital pentru îngrijiri pentru o altă boală. Ciuperca mortală, care se răspândește în SUA,  a desfigurat, la propriu, femeia care, ulterior s-a stins din viață. 

Cum se manifestă „Candida auris”

Ciuperca "colonizează" pielea pacientului înainte de a ajunge în sânge prin intermediul rănilor deschise. Dacă acest lucru se întâmplă, există o rată de mortalitate de 30 până la 60 la sută. În prezent, au apărut cazuri în 28 din cele 50 de state americane, iar în unele regiuni grav afectate, precum Nevada, California și Florida, au apărut sute de cazuri.

 Centrele de control și prevenire a bolilor (CDC) au descris răspândirea alarmantă ca fiind "o amenințare gravă pentru sănătate la nivel mondial".

Doamna DuBarry a fost o actriță care a jucat în seriale de succes precum Charlie's Angels, Days Of Our Lives și The Love Boat.

Fiica ei, actrița Samantha Lockwood, în vârstă de 40 de ani, a declarat pentru Daily Mail: "A fost o situație destul de oribilă, ca să fiu brutal de sinceră. După ce am văzut-o pe mama mea într-o asemenea stare, nu pot nici măcar să îi doresc celui mai mare dușman al meu ceea ce am văzut."

„Unul dintre ochii ei era complet ieșit din cap”

Mama ei fusese spitalizată în California cu o infecție la sinusuri în martie 2019. Ea a fost transferată la spitalul Loma Linda, unde doamna Lockwood a spus că a luat ciuperca.

 "Și când am văzut-o, unul dintre ochii ei era complet ieșit din cap. Era o femeie superbă. Arăta ca un monstru. Era umflată de edem, avea tuburi care îi ieșeau din gât, limba îi era umflată de pe față", a spus Dna Lockwood.

Ciuperca este deosebit de periculoasă pentru oricine are sistemul imunitar slăbit și rezistă la tratamentul cu medicamente antifungice obișnuite. O altă fiică a unei persoane pierdute din cauza ciupercii a declarat că medicii cred că aceasta ar fi putut contracta ciuperca de la tuburile de oxigen.

Sharon McCreary, în vârstă de 61 de ani, a declarat pentru Daily Mail că mama ei, Lorraine, în vârstă de 86 de ani, a suferit un accident vascular cerebral fatal vara trecută, după ce a contractat ciuperca mortală după ce a fost internată în spital cu pneumonie.

Doamna McCreary și-a amintit momentul în care a citit despre boala pe care tocmai i s-a spus că mama ei o are. Ea a spus: "Am citit-o și m-am uitat la soțul meu și am spus: "Aceasta ucide 50 la sută dintre persoanele care o iau". Am simțit o teamă, și era o teamă pe bună dreptate".

Debbie a mai spus că s-a întors la soțul ei după ce a ieșit din spital cu câteva zile înainte ca mama ei să moară și i-a spus că nu crede că Lorraine se va întoarce acasă.

CDC a declarat: "În Statele Unite, cele mai multe cazuri de C. auris sunt rezultatul răspândirii locale în cadrul și între unitățile sanitare din același oraș sau stat". Numărul de cazuri a crescut brusc în timpul pandemiei Covid-19. Aproape jumătate dintre pacienții care contractează C. auris mor în termen de 90 de zile, potrivit Centrelor pentru Controlul și Prevenirea Bolilor.



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Romina Băluță | Categorie: International


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel