Actriţa britanică Thandie Newton şi-a schimbat prenumele. Vedeta a redevenit „Thandiwe”

Data publicării:
Thandiwe Newton, sursa foto Instagram
Descriere foto: Thandiwe Newton, sursa foto Instagram

Actriţa britanică Thandie Newton, una dintre protagonistele serialului TV "Westworld", a decis să revină la ortografia iniţială a prenumelui ei, "Thandiwe" - care înseamnă "iubită" în shona, o limbă bantu vorbită în Africa australă. 

Fiică a unui tehnician de laborator britanic şi a unei prinţese din Zimbabwe, Thandiwe Newton a declarat că ortografia prenumelui ei a fost schimbată atunci când a apărut pe genericul primului său film, "Flirting", lansat în 1991, când ea avea doar 16 ani.

În prezent, vedeta din serialul "Westworld" a decis să revină la prenumele ei real.

"Este numele meu. A fost întotdeauna numele meu. Reiau, astfel, ceea ce îmi aparţine", a declarat ea pentru ediţia britanică a revistei Vogue.

Thandiwe Newton susţine de multă vreme cauza femeilor şi lupta împotriva agresiunilor sexuale. Ea a criticat de mai multe ori şi abuzurile rasiste şi sexuale de la Hollywood.

În acelaşi interviu, artista britanică afirmă că regizorul filmului "Flirting", John Duigan, i-a cerut să se prezinte la filmări cu o nuanţă a pielii "puţin mai întunecată" pentru acel rol şi a reiterat acuzaţiile potrivit cărora regizorul de 39 de ani ar fi început cu ea o relaţie de natură sexuală, pe care ea a descris-o în trecut ca fiind "forţată".

Actriţa a rememorat şi alte incidente rasiste şi sexuale, mai ales cel în care era implicat un regizor care a abuzat-o sexual înainte de a arăta altor persoane o înregistrare video ce prezenta acea faptă, notează Agerpres. 

"Am fost traumatizată", a dezvăluit ea pentru Vogue.

În acelaşi interviu, Thandiwe Newton a evocat cu francheţe şi lupta ei cu o tulburare de alimentaţie, despre care a spus că a fost "cel mai îngrozitor 'dans' cu ceva despre care se presupune că ar trebui să îţi aducă viaţă".

Pe lângă rolul din serialul TV "Westworld", Thandiwe Newton s-a remarcat şi în cinematografie, jucând în mai multe filme apreciate de public, precum "Beloved" (1998), "Mission: Impossible 2" (2000), "Crash" (2004), "The Pursuit of Happyness" (2006), "RockNRolla" (2008), "2012" (2009) şi "Solo: A Star Wars Story" (2018). Artista britanică are în palmares numeroase premii şi nominalizări, inclusiv un premiu Primetime Emmy, un premiu BAFTA şi două nominalizări la Globurile de Aur.



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Bianca Moldoveanu | Categorie: International


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel