Actriţa britanică Thandie Newton şi-a schimbat prenumele. Vedeta a redevenit „Thandiwe”

Thandiwe Newton, sursa foto Instagram
Descriere foto: Thandiwe Newton, sursa foto Instagram

Actriţa britanică Thandie Newton, una dintre protagonistele serialului TV "Westworld", a decis să revină la ortografia iniţială a prenumelui ei, "Thandiwe" - care înseamnă "iubită" în shona, o limbă bantu vorbită în Africa australă. 

Fiică a unui tehnician de laborator britanic şi a unei prinţese din Zimbabwe, Thandiwe Newton a declarat că ortografia prenumelui ei a fost schimbată atunci când a apărut pe genericul primului său film, "Flirting", lansat în 1991, când ea avea doar 16 ani.

În prezent, vedeta din serialul "Westworld" a decis să revină la prenumele ei real.

"Este numele meu. A fost întotdeauna numele meu. Reiau, astfel, ceea ce îmi aparţine", a declarat ea pentru ediţia britanică a revistei Vogue.

Thandiwe Newton susţine de multă vreme cauza femeilor şi lupta împotriva agresiunilor sexuale. Ea a criticat de mai multe ori şi abuzurile rasiste şi sexuale de la Hollywood.

În acelaşi interviu, artista britanică afirmă că regizorul filmului "Flirting", John Duigan, i-a cerut să se prezinte la filmări cu o nuanţă a pielii "puţin mai întunecată" pentru acel rol şi a reiterat acuzaţiile potrivit cărora regizorul de 39 de ani ar fi început cu ea o relaţie de natură sexuală, pe care ea a descris-o în trecut ca fiind "forţată".

Actriţa a rememorat şi alte incidente rasiste şi sexuale, mai ales cel în care era implicat un regizor care a abuzat-o sexual înainte de a arăta altor persoane o înregistrare video ce prezenta acea faptă, notează Agerpres. 

"Am fost traumatizată", a dezvăluit ea pentru Vogue.

În acelaşi interviu, Thandiwe Newton a evocat cu francheţe şi lupta ei cu o tulburare de alimentaţie, despre care a spus că a fost "cel mai îngrozitor 'dans' cu ceva despre care se presupune că ar trebui să îţi aducă viaţă".

Pe lângă rolul din serialul TV "Westworld", Thandiwe Newton s-a remarcat şi în cinematografie, jucând în mai multe filme apreciate de public, precum "Beloved" (1998), "Mission: Impossible 2" (2000), "Crash" (2004), "The Pursuit of Happyness" (2006), "RockNRolla" (2008), "2012" (2009) şi "Solo: A Star Wars Story" (2018). Artista britanică are în palmares numeroase premii şi nominalizări, inclusiv un premiu Primetime Emmy, un premiu BAFTA şi două nominalizări la Globurile de Aur.

Autorul articolului: Bianca Moldoveanu | Dată: 06 apr, 11:37 | Categorie: International
Get it on App Store Get it on Google Play