Actrița Anne Heche a murit, după ce a suferit un accident rutier grav, în urmă cu o săptămână

Data publicării:
Sursa foto: Anne Heche, Instagram
Descriere foto: Sursa foto: Anne Heche, Instagram

 Actriţa americană Anne Heche a fost declarată moartă după ce a fost grav rănită într-un accident de maşină produs săptămâna trecută în Los Angeles, a anunţat vineri o purtătoare de cuvânt.

Actriţa, în vârstă de 53 de ani, se află în comă la spital de când a suferit un traumatism cerebral grav în urma unei coliziuni violente pe 5 august.

Pierzându-şi toate funcţiile cerebrale, Anne Heche ''este moartă din punct de vedere legal în conformitate cu legea californiană'', dar inima ei continuă să bată pentru a ajuta la donarea de organe, a declarat pentru AFP purtătoarea sa de cuvânt Holly Baird.

Anne Heche a apărut în mai multe filme în anii 1990, printre care "Six Days, Seven Nights" şi "Donnie Brasco". De asemenea, este cunoscută pentru rolul ei din telenovela "Another World", care i-a adus un premiu Daytime Emmy în 1991.

Actriţa se află în comă de când maşina sa s-a izbit de o casă cu două etaje din cartierul Mar Vista, "provocând daune structurale şi un incendiu de proporţii", potrivit Departamentului de pompieri din Los Angeles.

Departamentul de poliţie din Los Angeles a precizat joi, într-un comunicat, că va efectua teste de sânge asupra lui Heche şi că anchetatorii vor ''prezenta problema autorităţii judiciare corespunzătoare''. Cu toate acestea, poliţia nu a oferit detalii despre posibilele acţiuni în justiţie.

Presa locală a relatat joi că testele preliminare au fost pozitive la narcotice. Dar trebuie efectuate teste suplimentare pentru a se asigura că rezultatul pozitiv nu este legat de tratamentul medical.

TMZ, site specializat în difuzarea de informaţii despre celebrităţi, citează surse anonime ale poliţiei conform cărora Heche a fost testată pozitiv la cocaină şi fentanil, un opiaceu sintetic ultraputernic şi care creează dependenţă, folosit în unele tratamente.

 

***ORA 00:53 - Actriţa Anne Heche este "moartă din punct de vedere legal"

 

Actriţa americană Anne Heche este "moartă din punct de vedere legal" dar va rămâne conectată la aparatele de susţinere a vieţii pentru o posibilă donare de organe, au anunţat vineri reprezentanţii ei, relatează BBC.

Actriţa în vârstă de 53 de ani este în comă de o săptămână după ce a intrat cu maşina într-o casă din Los Angeles.

"Astăzi am pierdut o lumină strălucitoare, un suflet bun şi vesel", a anunţat familia sa într-un comunicat dat publicităţii vineri.

Anne Heche a jucat în filme precum "Volcano", "Donnie Brasco" şi remake-ul din 1998 al filmului "Psycho".

Potrivit Departamentului de Pompieri din Los Angeles (LAFD), vehiculul în care se afla "a fost cuprins de un incendiu de proporţii", pentru stingerea căruia au fost necesari 59 de pompieri. Casa cu două etaje în care a intrat cu maşina a devenit "de nelocuit" în urma impactului.

Pe lângă faptul că a suferit arsuri, actriţa are o "leziune cerebrală anoxică severă", a precizat familia sa.

Un reprezentant a declarat că actriţa este "moartă din punct de vedere legal", dar a precizat că ea va continua să fie menţinută la aparatele de susţinere a vieţii temporar pentru a se verifica dacă este compatibilă cu vreo persoană care are nevoie de organele ei viabile.

"Anne ne va lipsi profund dar ea trăieşte în continuare prin fiii ei minunaţi, prin opera ei şi prin militantismul ei pasionat", a mai menţionat familia ei în comunicat, potrivit Agerpres.



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Romina Băluță | Categorie: International


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel