Actorul Nae Alexandru, definiția miracolului, după cutremurul din 1977: „Avea 6 săptămâni. L-au găsit în brațele bunicii”

Data actualizării: | Data publicării:

Nae Alexandru avea doar 6 săptămâni în momentul în care un cutremur devastator i-a ucis mama și bunica. El a fost găsit sub dărâmături, după 24 de ore

Cutremurele devastatoare din Turcia au îndurerat o lume întreagă. Imaginile sfâșietoare cu oameni prinși pe sub dărâmături și știrile după numărul morților în continuă creștere le-au amintit românilor despre tragedia din 4 martie 1977, care a lovit țara noastră. Cutremurul din 77, titlul tulburător de care românii își amintesc în fiecare an, a fost o tragedie națională. Mulți și-au pierdut familiile, mulți și-au pierdut chiar viața. 

Dan Negru amintește despre cazul actorului Nae Alexandru, care la cutremurul din 1977 a supraviețuit miraculos. 

Actorul Nae Alexandrul este, cumva, definiția miracolului, spune și Dan Negru, care amintește despre tragedia prin care a trecut prietenul său, când avea doar 4 luni. A fost găsit în brațele bunicii sale decedate. Atunci, și mama actorului și-a pierdut viața, acesta ajungând să fie crescut de niște mătuși. 


„Cutremurele îmi aduc aminte de Nae Alexandru, prietenul meu, actor la Teatrul Tănase. Nae e miracolul ! 
Avea 4 luni in 1977 când blocul in care locuia s-a prăbușit omorându-i familia ! 
Salvatorii l-au găsit in brațele bunicii, moartă, care l-a protejat cu propriul corp și cu propria-i viață. 
Nae e miracolul vieții...”, a transmis Dan Negru pe rețelele de socializare. 

Nae Alexandru a stat 24 de ore sub dărâmături


Invitat în platoul emisiunii La Măruță, de la PRO TV, Nae Alexandru a povestit cum a fost salvat din mâna morții.

„E trist ceea ce se întâmplă. Cât de mărunți suntem în fața destinului și în fața divinității, într-o secundă se poate termina tot. În 77 aveam 6 săptămâni. Blocul Casata, cunoscutul bloc, iar în 4 martie s-a prăbușit blocul.

Eu am fost găsit a doua zi spre seară. Am stat 24 de ore acolo. Eram acolo cu bunica mea și cu mama. Mama mea era telefonistă, avea 27 de ani, lucra la Palatul Telefoanelor. Bunica mea avea 50 de ani. Am fost găsit în brațe bunicii.

Am fost la spitalul Grigore Alexandrescu și am fost tratat acolo de o echipă de medici senzaționali, avându-l în frunte pe domnul profesor Vlad Alexandru Ciurea, care este și el cunoscut. Și toți se întrebau dacă rezist.


Eram sub o grindă și când au băgat cuva excavatorului, au simțit că e ceva acolo și s-au oprit și au intrat salvatorii. Am avut noroc că am fost alăptat cu puțin timp înainte de mama mea”, a povestit actorul Nae Alexandru în emisiunea lui Cătălin Măruță.


A aflat de tragedia abia când avea 7 ani


„Șocul foarte mare a fost atunci când mătușa mea, care m-a dus crescut după cutremur, m-a dus la mormânt, aveam 7-8 ani. Toată partea de familie din partea tatălui m-a crescut, sora, bunica, nașa. Tata s-a recăsătorit”, a mai spus actorul.Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Maria Alexandru | Categorie: Vedete


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel