Actorul Mihai Mălaimare se retrage din activitate, la 73 de ani: „A venit vremea să trăiesc și pentru mine”

Data publicării:
Mihai Mălaimare. captură video YouTube
Descriere foto: Mihai Mălaimare. captură video YouTube

Mihai Mălaimare își anunță retragere din activitate. la 73 de ani, marele actor vrea să se dedice familiei și pasiunilor sale.

Mihai Mălaimare s-a născut pe  27 august 1950, la Botoșani. Actor de teatru și film, director de teatru. Până în 2013, Mihai Mălaimare a fost membru al Consiliului Național al Audivizualului (C.N.A.). 

Actorul Mihai Mălaimare a fost decorat la 13 decembrie 2002 cu Ordinul național Serviciul Credincios în grad de Cavaler, alături de alți actori, „pentru devotamentul și harul artistic puse în slujba teatrului românesc, cu prilejul împlinirii unui veac și jumătate de existență a Teatrului Național din București”


Invitat în cadrul podcastului „Altceva” cu Adrian Artene, actorul Mihai Mălai mare a dezvăluit că se retrage din activitate, din dorința de a petrece mai mult timp cu familia sa. 

„Dacă se respectă, și am luat cum trebuie genele familiei, mai am vreo 20 de ani și-a venit vremea să trăiesc și pentru mine. Mi-e dor de de copiii mei pe care nu i-am văzut crescând, pentru că eu făceam în fiecare weekend naveta la Botoșani, să alerg pe câmpii p-acolo să le fac festivaluri.

Mi-e dor de de nepoatele mele pe care nu le-am văzut patru ani. Mi-e dor de asta mică pe care mi-a făcut-o Ștefan, care are șase luni și pe care o văd încă nepermis, nepermis de rar. Mi-e dor de roșiile mele, care cu care aș vrea să am mai mult timp de de vorbă”, a spus actorul Mihai Mălaimare în podcast-ul lui Adrian Artene, citat de gandul.ro.


Actorul vrea să se dedice pasiunilor

Mai mult, actorul vrea să profite de timpul liber pentru a se ocupa de pasiunile sale, precum grădinăritul, dar și să se plimbe să să se bucure de natură. 

„Mă doare sufletul că văd că peste grădina mea de zarzavat s-au ridicat buruienile. Și nu pot să-mi-alung din cap imaginea grădinii mele năpădită de buruieni, care se suprapune peste imaginea țării mele năpădite de buruieni. Mie mi-e dor să mă plimb. M-am plimbat cu soția mea de curând, la Noaptea Muzeelor. Și mergând cu ceaiul ăla pe mână, în sfârșit ne uităm și noi pe sus, vedeam ce minune de oraș e Bucureștiul ăsta, cât de tulburător, de mizerabil este”, a continuat Mihai Mălaimare.

 

Vrea să citează bibliotecile adunate o viață întreagă


O altă pasiune a actorului, cititul, a fost pusă pe planul doi, în detrimentul teatrului. Însă lucrurile se vor schimba acum, acesta fiind hotărât să pună mâna pe toate cărțile pe care le-a lăsat în așteptare. 

 „Vreau să-mi iau o mașină și să umblu prin prin țară. Eu n-am citit în toată viața mea. Bun, poate că te mint. Acuma încerc să exagerez. Dar 90% din lecturile mele sunt în continuare lecturi de teatru.

Eu umblu prin bibliotecile lumii. Achiziționez cărți și stau acasă. Le citesc ca un nebun o dată, de două ori, de trei ori până le pricep. Mă asigur am și șansa să să citesc romane romane solide. Iar japonezii constituie o literatură tulburătoare. Arabii iarăși au au niște niște cărți senzaționale. Dar nu mă pot rupe de lectura de teatru”, a încheiat Mihai Mălaimare.



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Maria Alexandru | Categorie: Vedete


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel