Actorul Ian McKellen a fost vaccinat împotriva COVID-19: „Mă simt euforic"

Data publicării:

Actorul britanic Ian McKellen, interpretul vrăjitorului Gandalf din francizele cinematografice "Stăpânul inelelor" şi "Hobbitul", s-a declarat "euforic" după ce a fost inoculat cu prima dintre cele două doze ale vaccinului dezvoltat împotriva maladiei COVID-19 de alianţa Pfizer-BioNTech şi i-a îndemnat pe toţi britanicii cărora le este oferit acest produs farmaceutic să accepte să se vaccineze.

Serviciul Naţional de Sănătate (NHS), coordonatorul programului de vaccinare în masă împotriva maladiei COVID-19 în Marea Britanie, a publicat mai multe fotografii care prezentau momentul în care Ian McKellen a fost vaccinat. Starul britanic a primit prima doză a acestui vaccin, miercuri, la Spitalul Universitar Queen Mary din Londra.

"Este o zi foarte specială. Mă simt euforic", a declarat actorul în vârstă de 81 de ani, într-un mesaj publicat pe Twitter de NHS, care a fost redistribuit şi pe contul artistului.

"Nu am nicio ezitare să recomand tuturor să se vaccineze. Mă simt foarte norocos că am fost vaccinat", a mai spus Ian McKellen.

 

Aproape 140.000 de persoane au primit prima doză a vaccinului Pfizer-BioNTech în Marea Britanie după ce această ţară a lansat campania de vaccinare în data de 8 decembrie. Persoanele de peste 80 de ani au fost incluse în grupul care are prioritate la vaccinare.

Star al teatrului şi micului ecran din Marea Britanie încă din anii 1960, Ian McKellen a devenit celebru la nivel mondial în anii 2000, după ce a interpretat rolul vrăjitorului Gandalf în trilogiile cinematografice "Stăpânul inelelor" şi "Hobbitul", inspirate din cărţile scrise de J.R.R. Tolkien şi regizate de Peter Jackson.

El este cea mai recentă vedetă din Marea Britanie care a anunţat în mod public că s-a vaccinat împotriva maladiei COVID-19, în cadrul unui efort colectiv ce vizează încurajarea acelor persoane din publicul larg care ar putea avea dubii legate de siguranţa vaccinului, notează Agerpres. 

Prue Leith, expertă în gastronomie şi prezentatoare de televiziune, în vârstă de 80 de ani, care prezintă populara emisiune "The Great British Bake Off", a publicat la rândul ei pe reţelele de socializare o fotografie care o prezintă în timp ce se vaccinează.

Deocamdată nu se ştie dacă regina Elisabeta a II-a, în vârstă de 94 de ani, şi soţul ei, prinţul Philip, în vârstă de 99 de ani, au primit deja acest vaccin. Potrivit The Times, suverana şi soţul ei ar putea "să facă cunoscută" această informaţie după ce se vor vaccina. 

Regina Elisabeta a II-a este o personalitate extrem de respectată în Marea Britanie şi sprijinul ei ar fi un mesaj puternic pentru a contracara dezinformările promovate de persoanele care se opun vaccinării



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Georgiana Ioniţă | Categorie: International


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel