Actorul britanic Antony Sher a murit la vârsta de 72 de ani

Data publicării:
Antony Sher, captură video YouTube
Descriere foto: Antony Sher, captură video YouTube

Actorul britanic Antony Sher, cunoscut mai ales pentru cariera lui în teatru, însă remarcat şi în câteva producţii cinematografice, a murit la vârsta de 72 de ani din cauza cancerului.

Născut în Africa de Sud, Antony Sher a fost considerat unul dintre cei mai buni actori britanici contemporani, jucând aproape toate marile roluri shakespeariene, de la Regele Lear la Richard al III-lea.

Pentru interpretarea personajului Richard al III-lea, Antony Sher a fost recompensat în 1985 cu premiul Olivier, cea mai prestigioasă recompensă atribuită de industria teatrală din Marea Britanie.

Artistul, despre care prinţul Charles a dezvăluit la un moment dat că era actorul lui preferat, a apărut, de asemenea, în mai multe filme de succes, inclusiv în "Shakespeare In Love".

La Royal Shakespeare Company, Antony Sher l-a cunoscut pe soţul lui, Gregory Doran, care a devenit ulterior directorul artistic al companiei. Cei doi bărbaţi şi-au unit destinele în 2005, devenind unul dintre primele cupluri homosexuale care şi-au oficializat relaţia printr-o uniune civilă în Marea Britanie.

Gregory Doran s-a retras din funcţie în septembrie pentru a avea grijă de Sher, care fusese diagnosticat cu cancer în stadiu terminal.

Directoarea generală a RSC, Catherine Mallyon, şi directoarea artistică interimară, Erica Whyman, s-au declarat profund întristate de moartea actorului britanic.

Preşedinta companiei de teatru, Shriti Vadera, a ţinut să salute viaţa şi cariera unui artist care a fost adorat în cadrul organizaţiei, spunând că Antony Sher "a atins şi a îmbogăţit vieţile multor oameni", notează Agerpres.



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Maria Alexandru | Categorie: International


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel