Aceste telefoane mobile vechi sunt un adevărat tezaur. Le mai ai? Poți vinde unul chiar cu 30.000 euro

Data publicării:
Fotografie de la Laura Stanley: https://www.pexels.com/ro-ro/fotografie/lac-rau-apa-curgatoare-fotografie-5199930/
Descriere foto: Fotografie de la Laura Stanley: https://www.pexels.com/ro-ro/fotografie/lac-rau-apa-curgatoare-fotografie-5199930/

Unele telefoanele vechi pot fi vândute cu zeci de mii de euro pe platformele de vânzare la mâna a doua dacă sunt păstrate în ambalajul original și în stare bună. Cel mai valoros este iPhone-ul 1.

Trăim într-o societate hiperconectată, în care noile tehnologii sunt necesare pentru a interacționa social și pentru a comunica în mediul nostru de lucru. Această evoluție a fost rapidă și progresivă de-a lungul anilor, cu toate acestea, există unii utilizatori care doresc să se întoarcă la vechiul mod de utilizare, adică la telefoanele simple.

Aceste dispozitive au fost la modă în anii 2000, dar odată cu progresul în domeniul telefoniei mobile, au devenit învechite. În plus, multe dintre aceste aparate nu mai sunt fabricate, deci sunt imposibil de obținut - cu excepția cazului în care le achiziționezi second-hand sau la licitații.

 

Credeai că un telefon vechi ar trebui să coste... 100 euro? Iată că... nu. În mod surprinzător, aceste telefoane mobile pot ajunge să coste mii de euro. Un exemplu în acest sens este un iPhone original sigilat care s-a vândut cu... 170.000 de euro, dar în afara acestui caz, există și alte dispozitive care ajung la aceleași sume dacă funcționează corect, conform 20min.es.

 

Printre cele mai valoroase dintre vechile telefoane se numără Orbitel Citifone din 1987, Motorola StarTac din 1996, Ericsson R290 din 1999 și Nokia Sapphire din 2005. Dar dacă ne uităm la prețurile lor, s-ar putea să fim "șocați":

Motorola StarTac: De la 470 de euro.

Orbitel Citifone: De la 1.200 de euro.

Nokia 3310: De la 1.500 de euro.

Ericsson R290: De la 2.000 de euro.

Nokia 7700: De la 2.500 de euro.

Nokia Sapphire 8800: De la 3.400 de euro.

Motorola 8000x: De la 4.000 de euro.

iPhone 1: De la 30.000 de euro.

 

 

Care dintre aceste telefoane mobile a fost cel mai vândut?

 

 

O altă surpriză. Niciunul dintre telefoanele mobile menționate nu a fost cel mai vândut în epoca sa. Să ne gândim la legendarul Nokia 1100, care a cucerit inimile a mii de oameni.

Acest model a fost lansat în august 2003, nu avea cameră foto, nici ecran colorat, avea o tastatură închisă pentru a preveni pătrunderea prafului, avea margini cu cauciuc, costa aproape 100 de euro, avea 36 de tonuri sau melodii din care să alegi, includea jocul Snake și câteva dintre caracteristicile sale erau lanterna, ceasul, calendarul, calculatorul, cronometrul și agenda de contacte.

Dar dacă trebuie să menționăm o caracteristică în special, Nokia 1100 avea o baterie excelentă BL-5C care permitea utilizarea telefonului timp de mai mult de o săptămână fără a fi nevoie să-l conectezi la priză pentru a-l încărca.

Trecerea de la telefonul simplu la smartphone

 

Telefonul mobil și-a trăit epoca de aur în tranziția de la secolul al XX-lea la secolul al XXI-lea până când, în 2007, totul s-a schimbat. Apariția iPhone-ului a schimbat industria pentru totdeauna și telefoanele mobile mici, cu taste fizice și ecrane de rezoluție scăzută, au început să dispară. Deși, în principiu, era doar o schimbare tehnologică, în realitate ne aflam în fața nașterii unui fenomen cultural: hiperconectarea la internet și viața pe rețelele sociale.

Smartphone-urile au devenit indispensabile pentru milioane de oameni din întreaga lume. 

 

Care sunt beneficiile acestor telefoane mobile

 

 

Deoarece nu au acces la internet, nu trebuie să ne facem griji cu privire la tariful de date pe care îl plătim în mod obișnuit lunar. Opțiunea de economisire financiară intră și ea în ecuație pentru mulți utilizatori, deoarece este mai ieftin decât un smartphone, durează mai mult și, în plus, consumă mai puțin. Iată câteva alte avantaje de luat în considerare:

Timpul. Numeroasele aplicații pe care le putem descărca pe smartphone ne fac să petrecem mult timp în ele.

Nostalgia, retro și clasicul sunt la modă și, cu siguranță, mulți dintre noi își amintesc cu drag de primul telefon mobil care, în funcție de vârstă, cu siguranță a fost un telefon simplu.

Durabilitatea și starea bateriei. Durata bateriei este una dintre principalele noastre preocupări în viața de zi cu zi.

Securitatea este un alt factor determinant, deoarece furtul sau pierderea nu reprezintă o problemă majoră.



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Anca Murgoci | Categorie: Stiri


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel