5 ceaiuri MINUNE care te vor ajuta să oprești căderea părului. Beneficii și recomandări

Data actualizării: | Data publicării:
Sănătatea părului, foto Unsplash/ autor: kyle smith
Descriere foto: Sănătatea părului, foto Unsplash/ autor: kyle smith

Dacă vă confruntați cu căderea părului ceaiurile din plante pot ajuta la încetinirea sau inversarea procesului. 

Căderea părului este frecvent asociată cu îmbătrânirea, dar se poate întâmpla și din alte motive. Sarcina, stresul, infecțiile, excesul de vitamina A pot contribui la pierderea părului. 


Muşeţel


Jean Valnet, autorul cărții „Practica aromaterapiei”, recomandă clătirea scalpului cu o infuzie de flori de mușețel pentru a scăpa de căderea părului. Faceți o infuzie cu un litru de apă clocotită și o mână mică de flori de mușețel, pe care le lăsați la fiert timp de 20 de minute. Se strecoară și se lasă să se răcească. După ce te-ai spălat, toarnă peste păr și scalp. Nu clătiți mușețelul. 


Salvie


Aplicați ceaiul de salvie extern sau beți sub formă de infuzie. Pentru clătirea părului, turnați un litru de apă clocotită peste câteva grame de frunze de salvie și lăsați la infuzat timp de 30 până la 45 de minute. 

 

Urzici


Căderea părului poate apărea din cauza deficiențelor minerale, care pot rezulta dintr-o dietă slabă sau dificultăți de asimilare a mineralelor. Urzicile au, de asemenea, un conținut ridicat de minerale esențiale, inclusiv fier, iar consumul unei infuzii de urzici poate contribui la remedierea deficiențelor. 

 

Rozmarin


Rozmarinul este o plantă stimulatoare care ajută la reglarea circulației. Consumul de ceai de rozmarin poate ajuta la refacerea căderii părului din cauza circulației slabe. „Enciclopedia ilustrată a remediilor vindecătoare” recomandă, de asemenea, o ceașcă zilnică de infuzie de rozmarin pentru a ajuta la recreerea părului după chimioterapie. 


Gingko Biloba


Gingko biloba este un copac originar din China. Frunzele în formă de evantai ale arborelui gingko pot ajuta la stimularea circulației, în special către creier și sistemul nervos. Prin susținerea circulației, gingko poate ajuta, de asemenea, la ameliorarea tensiunii nervoase și a căderii părului cauzate de stres. Creșterea circulației în scalp din consumul de ceai de gingko poate ajuta la refacerea părului pierdut. 



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Bianca Moldoveanu | Categorie: Sanatate


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel