"Acest curent se adresează analfabeților". Ionuț Rusu, părere tranșantă despre manele: Ar trebui să existe niște limite

Data publicării:
Captură video Youtube/ Andi Moisescu
Descriere foto: Captură video Youtube/ Andi Moisescu

Ionuț Rusu și Andi Moisescu și-au spus opinia, în intermediul unui podcast, despre manele.

Andi Moisescu, împreună cu comediantul Ionuț Rusu, au dezbătut unul dintre cele mai controversate subiecte ale momentului, în România și, anume, manelele. 

"Astăzi am impresia că social media vine mănușă pentru acest curent. Am văzut că foarte apropiați de curent sunt și copiii, de la vârste fragede și, cumva, consumă cu o relaxare pe care cei din generația mea nu au avut-o niciodată, atunci când a venit vorba de manele. Încordarea nu are legătură cu fenomenul muzical în sine are, poate, mai mult legătură cu lucrurile mai puțin plăcute pe care le asociezi atunci când asculți manele. Nu avem niciun drept să catalogăm fenomenul în vreun fel sau altul, că fiecare are locul lui.", a declarat Andi Moisescu, în podcast-ul său.

"Ar trebui să existe o etică și în manele"

În timp ce Andi Moisescu vorbește despre acest fenomen, ca fiind o normalitate a zilelor în care trăim, Ionuț Rusu este puțin mai tranșant, la acest capitol. Comediantul nu este de acord cu valorile și mesajele pe care le transmit versurile celor mai multe melodii lăutărești.

"Acest curent se adresează, noi având foarte mulți analfabeți funcționali și analfabeți propriu-zis, consumă tot felul de.. Eu nu zic că tot fenomenul este greșit, că sunt și unele piese foarte bine scrise, dar valorile promovate uneori nu doar în manele, ci și în muzica pentru copii, trap, nu sunt tocmai cele mai sănătoase. Ar trebui să existe o etică, până și în muzică, niște limite, să promovezi doar superficialitatea. Ar putea porni de la artiști o mișcare care să mai curețe un pic mesajul, pe care-l transmit. Maneliștii sunt agențiile de presă numărul unu.", a spus și Ionuț Rusu.

"Maneliștii sunt cei mai buni reporteri"

În timp ce mulți oameni subapreciază maneliștii, Andi Moisescu spune că ei sunt oamenii de la care pleacă prima dată informația.

"Oamenii sunt foarte actuali. Dacă vrei să iei pulsul societății, să vezi vezi evoluția, te uiți la manele, pentru că ele sunt primele. Cred că sunt cei mai buni reporteri astăzi. În curând, la site-urile de știri asta cred că o să apară. Dacă maneliștii devin noii reporteri, s-a rezolvat și problema cu veniturile, că ei stau bine aici. Cu niște manele bune, nu mai ai nevoie nici de reporteri.", a adăugat Andi Moisescu.

 

 



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Andreea Cercel | Categorie: Vedete


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel