Neurochirurgul Leon Dănăilă trage un puternic semnal de alarmă. La ce trebuie să fim atenți: "O stare depresivă poate duce la aparița bolilor grave"

Data actualizării: | Data publicării:
Leon Dănăilă, sursa instagram
Descriere foto: Leon Dănăilă, sursa instagram

Leon Dănăilă, cel mai cunoscut medic neurochirurg din România, trage un semnal de alarmă legat de sănătatea psihică.

Prof. Dr. Leon Dănăilă este unul dintre cei mai buni medici neurochirurgi din România. Recent, academicianul a dezvăluit care este una dintre cele mai bune soluții pentru vindecarea afecțiunilor. Potrivit acestuia, este foarte important să avem o gândire pozitivă, deoarece acest lucru poate avea efecte uimitoare asupra întregului organism.

„Fenomenele parapsihologice, autosugestia, sugestia, empatia sunt reale. S-a dovedit că acest creier are o putere foarte mare. Există oameni care au o putere aparte de a influența activitățile unei colectivități.

Anumiți conducători, așa cum a fost Hitler, aveau o putere aparte de a hipnotiza masele, de aceea oamenii executau tot ce spunea. Puterea asta de a influența este reală, creierul are niște unde care pot influența.

De exemplu, descântecele, care au o bază reală, funcționează în acest fel. Și preoții au această putere de a influența. De aceea, dacă preotul îi citește unui bolnav, sistemul imunitar al acestuia începe să devină tot mai puternic, el începe să se simtă mai bine.

Credința în Dumnezeu îi dă bolnavului o imunitate mai bună, el rezistă mai bine la boală pentru că boala este formată 50% din stare organică și 50% din stare psihică.

Așadar trebuie să știți că oamenii optimiști au un sistem imunitar foarte bun, pe când cei pesimiști se îmbolnăvesc mult mai repede. O stare depresivă poate duce la aparița bolilor grave, uneori’, a explicat prof. Leon Dănăilă pentru doctorulzilei.ro

 

Totodată, renumitul medic a precizat că este foarte important să avem și o alimentație sănătoasă influențează foarte mult activitatea cerebrală.

 

Citește și: Neurochirurgul Leon Dănăilă, totul despre optimism: ”50% din boală are componentă psihică”



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Romina Băluță | Categorie: Sanatate


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel