A primit un diagnostic crunt, după ce a observat o pată roșie pe ochi. Femeia a crezut că este doar un vas de sânge spart

Data publicării:
Sursa foto: unsplash, autor Alexandre Debiève
Descriere foto: Sursa foto: unsplash, autor Alexandre Debiève

O femeie a observat un vas de sânge spart în ochiul ei și, deși ușor îngrijorată, nu s-a gândit prea mult la asta la început - nu știa că va duce la un diagnostic rar.

O mamă a doi copii a împărtășit unul dintre primele simptome îngrijorătoare care au dus la pierderea ochiului din cauza unei boli incredibil de rare. Brianna Erickson, din Minnesota, SUA, a observat un vas de sânge spart la ochiul stâng și, deși inițial a fost îngrijorată, nu s-a gândit prea mult la asta la început.

A primit un diagnostic crunt, după ce a observat o pată roșie pe ochi

Dar îngrijorarea tinerei de 28 de ani a crescut ușor când nu s-a ameliorat și, după ce a mers la medicul ei oftalmolog, a fost dusă de urgență la un specialist. În urma mai multor teste, medicii i-au dat vestea dureroasă - Brianna suferea de melanom ocular, o formă extrem de neobișnuită de cancer care afectează doar cinci persoane din un milion.

"La momentul respectiv, nu aveam nicio problemă de vedere sau durere, credeam doar că este vorba de un vas de sânge spart. Pe atunci, eram însărcinată și cu al doilea copil, așa că am aflat că nu se putea face nimic cât încă mai aveam copilul în mine. Cu toate acestea, ulterior, mi s-au mai făcut câteva teste și am discutat despre opțiunile mele în legătură cu melanomul. Extirparea completă a ochiului ar elimina orice șansă de răspândire a cancerului."", a declarat Brianna, potrivit The Sun.

Deși i s-a recomandat să i se extirpe ochiul, Brianna a decis să aleagă varianta alternativă de a folosi un cuțit gamma, un tip de radioterapie, pentru a rezolva problema.

Din păcate, tratamentul a funcționat doar temporar. În decembrie 2021, ea a observat o excrescență în ochi și i s-a spus că va avea nevoie de o intervenție chirurgicală.

Ea a spus: "Era chiar acolo unde fusese odată vasul de sânge mărit. M-am dus din nou la medici și aici mi s-a spus că singura modalitate de a împiedica revenirea cancerului era să îmi îndepărtez ochiul. Am intrat în panică și am pus multe întrebări, mai ales despre cât timp va trebui să decid.", a mai povestit femeia.

Brianna a fost informată de medici că, dacă nu face nimic, speranța ei de viață va fi de aproximativ un an, iar aceștia au îndemnat-o să i se extirpe ochiul.

"Mi-am petrecut cât de mult timp am putut făcând lucruri cu copiii mei, apreciindu-le frumusețea cu ambii ochi, mergând la film, în parcuri, orice", a spus ea.

Vorbind despre operație, mămica a adăugat: "Într-un minut m-au adormit, iar în următorul m-am trezit cu un singur ochi. Mi-au păstrat globul ocular pentru teste suplimentare. Am cerut să mi-l recuperez sau cel puțin o bucată din el.”

La doar câteva zile de la operație, Brianna spune că putea vedea din nou clar și că acum trebuie să facă în mod regulat RMN-uri și tomografii computerizate pentru a-și monitoriza organele, deoarece are de două ori mai multe șanse de a dezvolta din nou cancer.

Brianna și-a împărtășit povestea pe TikTok pentru a crește gradul de conștientizare a acestei afecțiuni. Utilizatorii TikTok au rămas uimiți de curajul mamei, numind-o "puternică.”



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Romina Băluță | Categorie: Sanatate


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel