A murit Octavian Vintilă! Legendarul comentator sportiv, prezent la șase ediții ale Jocurilor Olimpice, avea 86 de ani

Data actualizării: | Data publicării:

Octavian Vintilă, un cunoscut jurnalist român, s-a stins din viață.

Octavian Vintilă, unul dintre cei mai cunoscuți comentatori sportivi de la noi din țară, care a dat voce inclusiv mai multor ediții ale Jocurile Olimpice, s-a stins din viață la vârsta de 86 de ani. Acesta nu a făcut istorie doar în acest domeniu, ci s-a remarcat încă din tinerețe și în domeniul sportiv, la vârsta de 20 de ani, fiind considerat atunci de către mulți ca fiind cel mai bun scrimer din țară.

Vestea tragică cu privire la decesul său a fost făcută publică în mediul online de către mai mulți apropiați de-ai acestuia. De asemenea, și pe pagina oficială de Facebook a echipei Steaua București a apărut un mesaj cu privire la pierderea regretatului jurnalist, unde s-au adus în atenția fanilor și câteva dintre cele mai importante momente din cariera sa. 

„Drum lin, Octavian Vintilă! Cunoscut mai degrabă pentru cariera sa în radio, una dintre cele mai importante voci la Radio România Actualități, Octavian Vintilă a avut și o carieră de sportiv la Steaua București. Scrimer de performanță, Octavian Vintilă a fost campion national în proba de sabie, în 1968 și 1969. A participat cu lotul olimpic la Jocurile de vară din 1964 și 1972. A fost apoi vicepreședinte al Federației Române de Scrimă. La 85 de ani, Octavian Vintilă a părăsit această lume. Ne despărțim astfel de un nume mare al comentatorilor sportivi, de un stelist declarat. De altfel a lucrat în trecut și la biroul de presă al clubului nostru. Condoleanțe familiei, Dumnezeu să-l odihnească în pace!”, este mesajul publicat de Steaua București. 

Te-ar putea interesa și: Naomy a murit. Antonella Lerca Duda: Ne vom aminti mereu de istoria LGBT pe care a creat-o în România

Comitetul Olimpic și Sportiv Român, mesaj de adio pentru Octavian Vintilă

Și Comitetul Olimpic și Sportiv Român și-a dorit să aducă în atenția publicului unele dintre cele mai importante și impresionante momente din cariera regretatului jurnalist. 

„Drum lin printre stele!Octavian Vintilă, cunoscutul comentator radio, s-a stins din viață, la 86 de ani. Dincolo de cariera sa impresionată de jurnalist, a comentat 6 ediții de Jocuri Olimpice, Octavian Vintilă a participat ca sportiv, sabrer, la două ediții de Jocuri Olimpice, Mexico 1968 și Munchen 1972. În Germania a terminat pe locul 4 cu echipa. A fost campion național la sabie. A fost vicepreședinte al Federației Române de Scrimă. Mișcarea Olimpică îi este recunoscătoare pentru tot ceea ce a făcut pentru sport și îi va păstra vie memoria! Dumnezeu să-l odihnească!”, este mesajul postat de COSR.

Citește și: Secretul longevității. Ce trebuie să mănânci, dacă vrei să trăiești mai mult



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Andreea Cercel | Categorie: Sport


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel