A murit Kenneth Mitchell, actorul din Star Trek și Captain Marvel. Problema de sănătate care i-a adus sfârșitul, la doar 49 de ani

Data publicării:

Actorul canadian, Kenneth Mitchell, care a interpretat mai multe personaje din Star Trek, a murit la doar 49 de ani. 

Actorul canadian Kenneth Mitchell, cunoscut pentru rolurile din Star Trek: Discovery și din filmul Marvel Captain Marvel, a murit în urma unor complicații cauzate de scleroza laterală amiotrofică, sau ALS.Mitchell, care avea 49 de ani, a murit sâmbătă, potrivit unei declarații publicate pe contul său verificat de Instagram.

A murit Kenneth Mitchell, actorul din Star Trek și Captain Marvel

"Cu inimile îndurerate anunțăm decesul lui Kenneth Alexander Mitchell, tată iubit, soț, frate, unchi, fiu și prieten drag pentru mulți", se arată în declarație.

"Timp de cinci ani și jumătate, Ken s-a confruntat cu o serie de provocări îngrozitoare din cauza sclerozei laterale amiotrofice. Și, în cea mai autentică manieră Ken, a reușit să se ridice deasupra fiecăreia dintre ele cu grație și cu angajamentul de a trăi o viață plină și plină de bucurie în fiecare moment", a adăugat comunicatul.

"A trăit după principiile că fiecare zi este un dar și că nu mergem niciodată singuri. Viața lui este un exemplu strălucitor despre cât de plin poate fi cineva atunci când trăiește cu dragoste, compasiune, umor, incluziune și comunitate", a continuat comunicatul.

Într-o declarație publicată pe site-ul oficial Star Trek, franciza a deplâns, de asemenea, moartea actorului care a interpretat mai multe roluri în Star Trek: Discovery, printre care Klingonii Kol, Kol-Sha și Tenavik, precum și Aurellio.

"Întreaga familie Star Trek transmite condoleanțe familiei lui Mitchell, prietenilor, celor dragi și fanilor din întreaga lume", a adăugat acesta, potrivit theguardian.com

Pe lângă rolurile din Star Trek, Mitchell a mai jucat, printre altele, în filmul Marvel Captain Marvel, precum și în serialul de televiziune post-apocaliptic Jericho.

Mitchell a fost lăsat în viață de soția sa Susan May Pratt și de cei doi copii ai lor și a cerut ca orice donații să fie direcționate către cercetarea în domeniul ALS sau în sprijinul copiilor săi, se mai arată în comunicatul de pe Instagram.

Cu o medie de 5.000 de persoane diagnosticate în fiecare an în SUA, SLA este o boală neurodegenerativă progresivă care afectează celulele nervoase din creier și măduva spinării. Simptomele includ dificultăți de mers, vorbire greoaie, precum și slăbiciune musculară care, în cele din urmă, afectează mestecatul, înghițirea, vorbirea și respirația.



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Romina Băluță | Categorie: International


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel