A murit Gheorghe Răucea, unul dintre veteranii de război ai țării noastre. A călătorit peste 2.400 de kilometri pe jos pentru a scăpa de ruși

Data publicării:
Gheorghe Răucea, captură YouTube
Descriere foto: Gheorghe Răucea, captură YouTube

Gheorghe Răucea, unul dintre veteranii de război al țării noastre, s-a stins din viață. 

Generalul-maior(rtr) Gheorghe Răucea, veteran de război, s-a stins din viață, lăsând în urma sa multă durere. Anunțul trist a fost făcut de Ministerul Apărării Naționale, pe rețelele de socializare.

A murit Gheorghe Răucea, un veteran de război al țării noastre

Gheorghe Răucea a fost numit și eroul țării noastre. Potrivit Ministerului Apărării Naționale, veteranul de război s-a stins din viață pe data de 1 martie, la vârsta de 96 de ani, lăsând în urma sa memoriile de pe front și „pagini vii de istorie”. Regretatul veteran de război a avut parte de o viață tumultoasă. Acesta a călătorit peste 2.400 de kilometri pe jos pentru a scăpa de ruși.

„Generalul-maior(rtr) Gheorghe Răucea, veteran de război, a plecat în lumea celor drepți să se alăture foștilor combatanți din cel de-Al Doilea Război Mondial! S-a stins din viață pe data de 1 martie, la vârsta de 96 de ani, lăsându-ne moștenire memoriile de pe front, pagini vii de istorie.

Rămas orfan de la 9 ani, la vârsta de 14 ani a ascultat sfatul unui ofițer de a se alătura armatei. Doi ani mai târziu, tânărul Gheorghe pleca pe front. Pe lângă ceea ce a trăit efectiv în război, o experienţă traumatizantă care a culminat cu întoarcerea pe jos, din Cehoslovacia – 2.400 de kilometri.

Ruşii foloseau toate trenurile pentru a căra din România tot ce se putea, ororile din timpul şi de după cea de-a doua conflagaţie mondială l-au determinat să caute tot timpul răspunsuri şi să participe efectiv la «contabilizarea» pagubelor umane şi materiale ale războiului”, a transmis Ministerul Apărării Naționale pe Facebook.

„Războiul mi-a consumat din eul meu, am pierdut mulţi colegi şi comandanţi”

În urmă cu mai mult timp, Gheorghe Răucea povestea că războiul l-a marcat pe viață. 

„Am fost şicanaţi tot timpul. La Budapesta, de exemplu, ruşii ne-au luat din cai şi ne-au ars coviltirele căruţelor pentru că spuneau că numai ţiganii procedează aşa. Am rămas, astfel, fără singurele locuri în care ne mai puteam adăposti de ploaie. 

Războiul mi-a consumat din eul meu, am pierdut mulţi colegi şi comandanţi, atât pe fronturile din Vest cât şi din Est, nu a fost uşor”, a mărturisit Gheorghe Răucean, conform adevarul.ro.



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Romina Băluță | Categorie: Actualitate


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel