A murit Florin Brătescu, primul crainic al Televiziunii Române - video

Data actualizării: | Data publicării:
Sursa: Pexels
Descriere foto: Sursa: Pexels

Florin Brătescu, cel care a dat voce primelor emisiuni ale Televiziunii Române și a intrat în istoria televiziunii ca fiind primul crainic bărbat al postului public, a murit la vârsta de 90 de ani.

O voce emblematică a TVR

Născut în 1934, Brătescu s-a alăturat echipei Radiodifuziunii în 1957, ca operator radio. Un an mai târziu, la scurt timp de la lansarea oficială a televiziunii românești, a fost transferat la nou-înființata instituție, unde a primit rolul de crainic.

„Iniţial, la TVR erau doar femei, dar la un moment dat s-au gândit să bage şi voce de bărbat, așa că s-au gândit să mă trimită la televiziune (...). M-am dus la TV, am realizat jurnale. TVR-ul se mutase în Moliere şi avea o emisiune, În fața hărţii. Într-una dintre emisiuni, prezentatoarea nu a putut veni în emisie. Cu 30 de minute înainte, mi s-a pus un text în brațe, m-au dus la machiaj şi am intrat pe post, nimeni nu știa cine sunt. După ce am intrat pe sticlă, am rămas o perioadă în fața camerelor”, povestea Florin Brătescu într-un interviu.

Video

O carieră dedicată televiziunii

De-a lungul a aproape patru decenii dedicate Televiziunii Române, Brătescu a fost nu doar crainic, ci și șef de rubrică la Redacția Actualități și redactor-prezentator al emisiunii „Reflector”.

Realizată timp de zece ani de Florin Brătescu și alți trei colegi, „Reflector” a fost una dintre producțiile de marcă ale televiziunii publice. Începând din 1966, emisiunea a reușit să atragă un public numeros, devenind, în scurt timp, cea mai importantă emisiune TV de investigații și anchetă din România.

O moștenire importantă

Florin Brătescu a fost un pionier al televiziunii românești, o voce emblematică și un profesionist dedicat. Moștenirea sa va rămâne vie în memoria telespectatorilor și a colegilor săi. Condoleanțe familiei!



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Andreea Deaconescu | Categorie: Social


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel