A MURIT cea mai bătrână persoană din lume. Avea 119 ani și a bătut CANCERUL de DOUĂ ori. Care e secretul longevității ei

Data publicării:
Lumânare, foto Unsplash/ autor: CHIRAG K
Descriere foto: Lumânare, foto Unsplash/ autor: CHIRAG K

Cea mai în vârstă persoană din lume a murit la vârsta de 119 ani.

O japoneză despre care se crede că ar fi fost cea mai bătrână persoană din lume a murit la vârsta de 119 ani, a anunțat postul public de televiziune NHK și un comunicat de presă publicat de Ministerul Sănătăţii, Muncii şi Bunăstării din Japonia.

Este vorba despre Kane Tanaka, care în anul 2019 a fost declarată de Guinness World Records (n.r. Cartea Recordurilor) ca fiind cea mai în vârstă persoană în viață.

Kane Tanaka s-a născută pe 2 ianuarie 1903, anul primului zbor controlat al avionului cu motor al fraților Wright și anul în care Marie Curie a devenit prima femeie care a câștigat Premiul Nobel.

Vestea morţii ei a fost confirmată de consultantul senior în gerontologie Robert Young, care a ajutat, de asemenea, la confirmarea recordului ei pentru Guineess World Records.

"Ea a devenit cea mai în vârstă persoană în viaţă în ianuarie 2019, la vârsta de 116 ani şi 28 de zile. Este, de asemenea, a doua cea mai în vârstă persoană înregistrată vreodată, după Jeanne Calment, care a trăit până la vârsta de 122 de ani", a scris Guinness World Records, pe Twitter.

Când Cartea Recordurilor Guinness a numit-o cea mai bătrână persoană în viață din lume, a fost întrebată care a fost cel mai fericit moment din viața ei, iar răspunsul ei a fost: "Acum". Rutina sa zilnică a fost descrisă la vremea respectivă ca incluzând trezitul la ora 06:00 dimineața, iar după-amiezile dedicate studiului matematicii și practicării caligrafiei.

Ei bine, femeia a murit din cauza vârstei înaintate la un spital din orașul Fukuoka, în vestul Japoniei.

Secretul longevității femeii și evenimentele prin care a trecut

De-a lungul vieții, ea a avut o slăbiciune pentru ciocolată și băuturi carbogazoase, potrivit familiei citate de presa locală.

Tanaka s-a căsătorit cu un proprietar de magazin de orez la vârsta de 19 ani şi a lucrat în magazinul familiei până la vârsta de 103 ani. În tinerețe, Kane Tanaka a condus mai multe afaceri, inclusiv un magazin de tăiței.

Ea a avut 5 copii, dintre care unul adoptat. 

Citește continuarea pe DC MEDICAL



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Romina Băluță | Categorie: International


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel