A intrat în Cartea Recordurilor, după ce a dat naștere la 69 de copii. Femeia a trăit până la 75 de ani

Data publicării:
Sursa foto: unsplash, autor Luma Pimentel
Descriere foto: Sursa foto: unsplash, autor Luma Pimentel

O femeie deține recordul mondial Guinness pentru cei mai mulți copii născuți de o singură mamă.

Valentina Vassilyeva a fost prima soție a lui Feodor Vassilyev; cuplul rus a trăit în Rusia Shuya în prima jumătate a anilor 1700. Potrivit înregistrărilor, Valentina a trăit până la vârsta de 75 de ani și, în timpul vieții sale, a dat naștere unui total de 69 de copii în urma a 27 de sarcini (16 seturi de gemeni, șapte seturi de tripleți și patru seturi de cvadrupleți). Un set de gemeni a murit în copilărie, lăsând-o cu 67 de copii supraviețuitori. Valentina deține recordul mondial Guinness pentru cei mai mulți copii născuți de o singură mamă.

Un cuplu prolific din punct de vedere istoric

Nu se cunosc prea multe despre viața Valentinei, în afară de faptul că a dat naștere la 69 de copii; ea a trăit în timpul Imperiului Rus, o societate feudală, ceea ce a făcut-o să fie o servitoare. În această perioadă, viața țăranilor din Rusia era extrem de dură, acesta fiind principalul motiv pentru care familiile urmăreau să fie cât mai numeroase; cu toate acestea, chiar și după aceste standarde, familia Vasiliev era foarte numeroasă.

Valentina și-a petrecut un număr impresionant de 18 ani din viață fiind însărcinată. Numele copiilor ei supraviețuitori au dispărut din istorie mai ales pentru că evidența familiei nu era precisă sau eficientă. Există încă unele dezacorduri cu privire la numărul real de copii care s-au născut cu Valentina, dar uterul ei prolific este încă cunoscut pentru că a produs un număr șocant de copii.

Soțul Feodor Vassiliev a avut o altă rundă de copii cu cea de-a doua soție; aceasta i-a dăruit șase perechi de gemeni și două perechi de tripleți, ceea ce înseamnă că a avut în total 87 de copii biologici în timpul vieții sale.

Controversele care au înconjurat revendicările

Prima relatare publicată despre copiii Vasiliev datează din 1783, când a apărut într-un număr al revistei The Gentleman's Magazine. În ea se preciza că rapoartele, "oricât de uimitoare ar fi, pot fi credibile, deoarece au venit direct de la un negustor englez din Sankt Petersburg către rudele sale din Anglia, care a adăugat că țăranul urma să fie prezentat împărătesei".

Rapoartele au fost confirmate într-un comentariu din 1788 al lui Ivan Nikitch Boltin și din nou în 1834 într-o carte a lui Alexander Pavlovich Bashutskiy.

Alte surse au rămas sceptice cu privire la autenticitatea acestor afirmații. De exemplu, într-un articol din 1933 al Iuliei Bell, a făcut referire la o carte din 1970 care a furnizat afirmații despre copiii Vasiliev, dar a studiat aceste afirmații cu prudență. Ea a scris că acest caz fusese raportat de The Lancet în 1878 ca parte a unui articol despre studiul gemenilor; acest articol a afirmat că Academia Franceză de Științe a încercat să verifice afirmațiile despre copiii Vasiliev, dar a fost informată că, "toate investigațiile erau de prisos, că membrii familiei încă mai locuiau la Moscova și că au făcut obiectul unor favoruri din partea guvernului".

Mulți alți critici au pus sub semnul întrebării afirmațiile, bazându-se pe lipsa științei moderne în secolul al XVII-lea, care ar fi făcut incredibil de dificil pentru orice femeie să dea naștere la atât de mulți copii. Cu toate acestea, Cartea Recordurilor Guinness continuă să apere recordul, afirmând că există posibilitatea ca femeia să fi hiperovulat într-un singur ciclu sau să fi avut capacitatea rară de a elibera mai multe ovule, potrivit medium.com



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Romina Băluță | Categorie: Lifestyle


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel