„A fost o provocare”. Ana Ramona Urjan, despre experiența Românii au talent: „Am fost contactată de unul dintre producători” / EXCLUSIV

Data publicării:
EXCLUSIV

Ana Ramona Urjan, profesoară de canto popular, a fost invitată la emisiunea „Întâlnire cu arta”, moderată de Georgiana Ioniță Toader, unde a vorbit despre experiența de la „Românii au talent”, unde a participat alături de Grupul Tradițional „Rădăcini”.

În urmă cu doar câteva luni, Ana Ramona Urjan, profesoară de canto popular, a participat alături de Grupul Tradițional „Rădăcini” la „Românii au talent”. Invitată în cadrul emisiunii „Întâlnire cu arta”, moderată de Georgiana Ioniță Toader, Ana Ramona Urjan a dezvăluit cum a fost această experiență pentru ea și cum a ajuns să urce pe celebra scenă a concursului de talente alături de elevii ei. 

Ana Ramona Urjan, despre experiența „Românii au talent”

Ana Ramona Urjan a participat împreună cu Grupul Tradițional „Rădăcini”, format din elevi de la clasa de canto popular a Colegiului Național „Dinu Lipatti” din București, la emisiunea „Românii au talent”, de la Pro TV, unde au făcut senzație. Ei au reușit să treacă în etapa următoare, după ce au primit 4 de „DA” de la Andra, Andi Moisescu, Mihai Bobonete și Dragoș Bucur. Profesoara de canto popular ne-a mărturisit că această experiență a fost o adevărată provocare, iar decizia de a face acest pas a fost luată după ce a discutat cu elevii ei.

Citește și: Cum a descoperit Ana Ramona Urjan pasiunea pentru folclor: „Trebuie să știm că nu la noi este toată puterea”/ EXCLUSIV

„Am participat alături de elevii mei. Ei formează acest grup. Acum am și unii mai mititei care vin din urmă. Cei mari pleacă sau își creează alte priorități. Nu se știe ce generații vin din urmă. Poate că nu voi mai avea cu cine să fac acest grup „Rădăcini”, mă refer la cei mari. Cei mici sunt mai motivați cumva. E doar din plăcere, din pură voință să vină să facă parte dintr un grup vocal.

„Românii au talent” a fost o provocare și mă bucur că am experimentat și acest episod. Eu m-am sfătuit cu ei de la început și i-am întrebat dacă ar dori să mergem la „Românii au talent”, pentru că am fost contactată de unul dintre producători. Nu m-am dus eu să bat la ușa lor. Sunt formată într-o modă mai veche, ca să spun așa. N-am fost foarte deschisă către emisiunile acestea de promovare, din mass media.

Mi s-a părut că poate trebuie să îndeplinești alte funcții, iar ei (n.r. producătorii) m-au motivat și m-au determinat prin faptul că își doreau să pună în lumină tocmai acest aspect al tinereții care urcă pe scenă și prezintă cântecul popular autentic, impresionații fiind de faptul că reușesc să adun tineri într-un grup și să cântăm frumos cântecul popular românesc”, ne-a mărturisit Ana Ramona Urjan, profesoară de canto popular.

Citește și: Ce aptitudini trebuie să aibă un viitor interpret de muzică populară. Ana Ramona Urjan: „Cântecul popular românesc e ca o completare a vorbirii” / EXCLUSIV

„Pentru elevi am făcut-o, nu pentru mine, 100% pentru ei”

Cu toate că Ana Ramona Urjan a recunoscut că avea îndoieli, a pus în prim-plan dorințele elevilor ei și bucuria acestora de a fi văzuți și auziți. Cu modestie, a declarat că această experiență a fost dedicată în totalitate tinerilor talentați pe care îi îndrumă și care iubesc scena și lumina reflectoarelor.

„M-am sfătuit cu ei. Eu aveam îndoieli, dar ei și-au dorit. Le place lumina reflectoarelor, le place să fie văzuți, să fie auziți. Pentru elevi am făcut-o, nu pentru mine, 100% pentru ei. Eu sunt profesor, eu știu unde îmi este locul, am diverse colaborări și pe partea artistică, dar în principal eu sunt profesor.

Dragostea cea mai mare se duce către culisele scenei, nu către scenă. Nu acolo este prioritatea vieții mele. Dacă este și mă poate completa ca om, da, dacă nu, eu mă pot lipsi. Să facă ei mai mult decât mine”, ne-a spus Ana Ramona Urjan, profesoară de canto popular, în emisiunea „Întâlnire cu arta”.

 

Vezi emisiunea integrală în materialul video de mai jos:



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Valentina Miu | Categorie: Exclusiv


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel