A ajuns la spital, după ce a tușit mai multe săptămâni. De necrezut ce i-au găsit medicii, deși avea doar simptome de răceală

Data publicării:
Sursa foto: unsplash, autor Towfiqu barbhuiya
Descriere foto: Sursa foto: unsplash, autor Towfiqu barbhuiya

Un bărbat a ajuns la spital cu simptome de răceală, însă medicii i-au dat o veste șocantă. 

Un bărbat a ajuns la spital, după ce a tușit mai multe săptămâni.  După mai multe investigații, aceștia au găsit mase în plămânii,care erau "foarte suspecte" de cancer, după ce acesta a avut simptome asemănătoare răcelii în același timp cu familia sa, dar ei s-au vindecat, iar el nu, potrivit medicului de urgență care l-a tratat. 

 A ajuns la spital, după ce a tușit mai multe săptămâni, iar medicii i-au dat o veste neașteptată

Bărbatul, pe nume Jason, a mers la Urgențe pentru că nu se simțea bine de șase săptămâni și spera că va avea nevoie doar de antibiotice pentru a trece peste boala sa, a scris Dr. Erika Kube, medic de urgență la Mid-Ohio Emergency Services, în The Columbus Dispatch. Dar radiografiile au arătat că avea mai multe mase în ambii plămâni.

Cancerul pulmonar este principala cauză de deces prin cancer, afirmă Centrele pentru Controlul și Prevenirea Bolilor. Aproximativ 236.740 de persoane din SUA vor fi diagnosticate cu această afecțiune în acest an și 130.180 de persoane vor muri din această cauză, estimează Societatea Americană de Cancer.

Fumatul este principala cauză a cancerului, potrivit CDC. Persoanele cu membri ai familiei care au avut această afecțiune pot fi, de asemenea, expuse unui risc crescut - dar nu știm dacă acest lucru se datorează geneticii sau pentru că ar putea, de asemenea, să fumeze sau să fie expuse și la substanțe chimice din mediul înconjurător, cum ar fi radonul, care pot provoca și ele această afecțiune.

Jason a crezut că a răcit, așa cum făcea de obicei toamna

Jason, care fuma țigări încă din adolescență, tușea, avea febră intermitentă și se simțea obosit - făcea sieste de mai multe ori pe săptămână, ceea ce era neobișnuit pentru el, a scris Kube.

Jason i-a spus lui Kube că el și membrii familiei sale au avut simptome similare de răceală la începutul bolii sale și a crezut că aceasta a fost cauza, deoarece de obicei lua una în fiecare toamnă. Mai multe teste au arătat că Jason și familia sa nu aveau COVID.

Cu toate acestea, el a devenit îngrijorat atunci când familia sa s-a însănătoșit, iar el a continuat să tușească. Nu s-a ameliorat în ciuda faptului că a avut o dietă mai sănătoasă, a luat vitamine și a fumat mai puțin. Fumatul țigărilor îi provoca "accese de tuse teribile", a scris Kube, potrivit Insider.com

Jason se simțea mai bine pentru "câteva zile", dar apoi se simțea din nou "groaznic", a scris ea. 

Potrivit CDC, simptomele cancerului pulmonar includ: tuse care se agravează sau nu dispare, dureri în piept, dificultăți de respirație, respirație șuierătoare, pierdere inexplicabilă în greutate, tuse cu sânge, senzație de oboseală și infecții toracice. 

O masă mare în plămânul său drept era "foarte suspectă" de cancer

O radiografie toracică a relevat o masă mare în plămânul său drept și "mai multe mase mai mici" în ambii plămâni care erau "foarte suspecte" pentru cancer, a scris Kube. Kube l-a internat în spital pentru teste suplimentare pentru a confirma diagnosticul - este posibil ca Jason să fi avut o răceală sau o infecție toracică, precum și cancer pulmonar - și pentru a stabili un plan de tratament.

"A știut că ceva nu era în regulă cu câteva săptămâni înainte, când nu și-a revenit așa cum făcea de obicei când era bolnav", a scris ea.

Tatăl său murise din cauza cancerului pulmonar.

 

 



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Romina Băluță | Categorie: Stiri


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel