8 moduri diferite de a folosi fardul de obraz, potrivit make-up artiștilor

Data actualizării: | Data publicării:
Sursa foto: unsplash, autor Natallia Photo
Descriere foto: Sursa foto: unsplash, autor Natallia Photo

Fardul de obraz pare a fi un produs de frumusețe destul de simplu. Se aplică pe obraji și atâta tot. Nu neapărat. În timp ce această aplicare clasică funcționează cu siguranță, există atât de multe moduri diferite de a folosi fardul de obraz care îți pot îmbunătăți aspectul.

De exemplu, o mică atingere de fard de obraz pe nas creează un fard de obraz natural, tineresc, și puteți folosi fardul de obraz ca un fard de ochi transparent sau chiar ca un ruj, dacă aveți nevoie.

8 moduri diferite de a folosi fardul de obraz

Machiaj monocromatic de căpșuni

Tendința machiajului cu căpșuni constă în îmbrățișarea unei nuanțe dulci de roșu-roz și în folosirea ei în întregul machiaj. 

"Alegeți nuanța preferată de fard de obraz cremos și adăugați o pată de culoare pe ochi, buze, nas și pe pomeți pentru a obține un look monocromatic romantic", spune Drita Paljevic, make-up artist. "Pur și simplu aplică fardul de obraz direct din stickul de culoare pe merele obrajilor și folosește-ți vârfurile degetelor pentru a-l estompa spre exterior, creând un fard de obraz natural. Repetă procesul pentru ochi și buze."

Blush Contouring

O modalitate de a conferi obrajilor un aspect subtil sculptat și ridicat este de a concentra fardul de obraz pe partea exterioară și superioară a obrajilor, notează celebrul make-up artist Neil Scibelli. "

"Uneori, atunci când pierdem volum în merele obrajilor, aplicarea fardului acolo poate doar accentua această diminuare", explică el. "În schimb, aplicați fardul de obraz puțin mai departe de mere și în sus, spre tâmple, iar acest lucru va da un aspect de blush."

Blush pe nas

Aplicarea fardului de obraz pe vârful nasului poate suna ciudat, dar ascultă-ne. Când te gândești la zonele în care fața ta se înroșește în mod natural, nasul tău face cu siguranță parte din listă. Aplicarea unei singure atingeri aici creează un efect tineresc, natural sărutat de soare. Un fard de obraz pudră tinde să funcționeze cel mai bine pentru acest lucru, deoarece permite cea mai ușoară aplicare, dar o mână ușoară și un fard de obraz în cremă pot funcționa, de asemenea.


Fard de obraz ars de soare

Să fii de fapt arsă de soare nu este un aspect plăcut și nici nu este de bun augur pentru sănătatea pielii tale pe termen lung. Cu toate acestea, cu tendința fardurilor arse de soare poți simula acel efect de "Oopsie, am petrecut prea multe ore la piscină". 

"Pentru acest look, aplică fardul de obraz în partea superioară a pomeților și estompează-l spre tâmple și urechi", spune Paljevic. "Pentru o aplicare naturală a fardului de obraz, identifică-ți tipul și tonusul pielii, pe lângă forma feței tale." 

Ea adaugă că găsirea culorii potrivite este o necesitate pentru acest truc de fard de obraz. Acesta ar trebui să imite subtonurile naturale ale pielii tale și să ia o nuanță realistă de arsură solară.

Culori neașteptate de fard de obraz

Nu trebuie să aplici întotdeauna un fard de obraz din familia de culori roz sau roșu. Ieși din zona ta de confort încercând un fard de obraz într-o nuanță îndrăzneață pe care nu ai experimentat-o încă. De exemplu, fardurile de prună și lavandă, care sunt surprinzător de superbe pe o multitudine de tonuri de piele, și fardurile cu tentă portocalie pot duce la un adevărat moment de machiaj "wow!". Galbenul este o altă nuanță de luat în considerare, deși este un pic mai dificil de realizat. 

Fardul de obraz pe post de corector pentru sub ochi

Aplicarea fardului de obraz pe sub ochi are mai puțin rolul de a crea un aspect natural de roșeață și mai mult de a lumina această zonă întunecată în mod natural. Sam Kyle explică faptul că tonurile de roșu și roz sunt opuse celor de albastru și verde pe roata culorilor, ceea ce înseamnă că se pot anula reciproc. Ea recomandă să folosești o cantitate mică de fard de obraz în corectorul tău pentru a ajuta la corectarea culorii cearcănelor.

Fard de obraz roz ca fard de ochi

O cantitate mică de fard de obraz în tonuri de roz aplicată pe pleoape completează persoanele cu ochi albaștri, căprui, verzi și albastre. Scibelli spune să începeți cu o bază șampanie, apoi să aplicați rozul pe pliurile ochilor. 

"Înainte de ascensiunea fardurilor de ochi de culoare auriu-roz, am aflat de la una dintre clientele mele supermodel că ea adăuga de fapt o picătură de fard de obraz roz bubble-gum doar în pliul ochilor pentru a scoate în evidență culoarea ochilor și a încălzi ochii", spune Scibelli. "Acest lucru chiar funcționează și de atunci îl fac cu clientele mele". 

Fard de obraz stratificat

Cine spune că trebuie să apelezi doar la o singură nuanță de fard de obraz pentru un look de machiaj? În același mod în care poți stratifica frumos diferite culori de farduri de ochi sau rujuri pentru a crea un efect multidimensional, Paljevic spune că poți folosi mai multe farduri pe față. Una dintre combinațiile ei preferate este roz și piersică. De asemenea, te poți juca cu diferite consistențe de farduri, notează ea. De exemplu, aplicați un fard de obraz cremos și fixați-l cu pudră, potrivit realsimple.com



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Romina Băluță | Categorie: Lifestyle


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel