8 modalități de a combate alergiile de primăvară

Alergii, sursa pixabay/ autor Joseph Mucira
Descriere foto: Alergii, sursa pixabay/ autor Joseph Mucira

Primăvara a început oficial - și, din păcate, odată cu ea apar și alergiile de sezon, mai ales cele la polen. Dacă simțiți mâncărime, ochi vă lacrimează, nasul vă este înfundat și gâtul parcă nu e suficient de larg ca să trageți aer bine în piept de fiecare dată când ieșiți afară, este posibil să suferiți de alergii de primăvară. Iată cum previi apariția lor: 

Alergiile de primăvară: Încercați aceste 8 măsuri preventive pentru a preveni apariția simptomelor:

1. Luați antihistaminicul recomandat de medicul alergolog la primul semn al simptomelor. Medicamentele din această clasă sunt eficiente pentru ameliorarea simptomelor la majoritatea oamenilor, prin blocarea efectelor histaminei și sunt sigure pentru utilizarea pe termen lung.

2. Monitorizați emisia de polen. Urmăriți emisia de polen pe aplicațiile de pe smartphone-uri și planificați activitățile în aer liber în consecință. Polenul crește în zilele uscate, cu vânt și scade în zilele ploioase.

3. Dezbrăcați-vă de hainele pe care le-ați purtat în aer liber și faceți duș în fiecare seară când ajungeți acasă. Dacă ați fost în aer liber, îndepărtați-vă hainele și pantofii pentru a evita aducerea polenului în casă. Și faceți duș la sfârșitul zilei pentru a îndepărta alergenii de pe piele și din păr, astfel încât să nu îi respirați în timp ce dormiți.

4. Închideți ferestrele. Polenul poate intra în casă prin ferestre, deci este mai bine să păstrați ferestrele închise atunci când emisiile de polen cresc. Setați aparatul de aer condiționat să recircule, astfel încât să nu fie adus aer bogat în polen din exterior. Și luați în considerare schimbarea filtrelor de aer de la aparatul de aer condiționat. Primăvara este un moment bun pentru întreținerea sezonieră.

5. Încercați o spălările cu apă sărată. Curățarea pasajelor nazale cu o soluție de salină este o modalitate excelentă de a elimina mucusul din nas și de a reduce înfundarea nazală. Puteți cumpăra spray-uri saline pentru nas la farmacie sau puteți face propria soluție de sare, bicarbonat de sodiu și apă.

6. Verificați nivelul de umiditate din interior. Sporii de mucegai cresc în lunile umede de primăvară, deci este important să verificați zonele din casă unde se poate dezvolta mucegai sau igrasie. Păstrați nivelul de umiditate interior la 50% sau mai puțin.

7. Întrebați despre injecțiile contra alergiilor. Dacă sunteți în căutarea unei soluții permanente, vaccinurile pentru alergii pot fi răspunsul. Prin injectarea unor cantități mici de alergen pe o perioadă de timp, vaccinurile împotriva alergiilor vă ajută corpul să construiască o toleranță față de acel alergen.

8. Antrenamente în interior. Alergiile pot declanșa astmul bronșic, ceea ce face dificil sportul în aer liber. Deci, în loc să mergeți la jogging afară, alergați pe bandă sau mergeți la înot la sala de sport. Și dacă vreți cu adevărat să ieșiți în aer liber, asigurăți-vă că faceți mișcare dimineața sau seara târziu când valorile de polen sunt scăzute, potrivit DC MEDICAL.Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Romina Băluță | Dată: 30 Martie 2021, 18:09 | Categorie: Sanatate


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience