8 lucruri pe care nu trebuie să le faci niciodată când îți vopsești părul acasă

Sursa foto: unsplash, autor Sherise Van Dyk
Descriere foto: Sursa foto: unsplash, autor Sherise Van Dyk

Dacă te decizi să îți vopsești părul acasă, probabil că vei dori să o faci cum trebuie pentru a obține cele mai bune rezultate posibile. Iată câteva greșeli comune de vopsire a părului acasă pe care vei dori să le eviți data viitoare când îți vopsești părul acasă.

Deși mulți hairstyliști nu recomandă să vă vopsiți părul acasă, uneori este cea mai bună opțiune. De exemplu, este posibil ca o vopsire profesională a părului să nu fie în bugetul tău, dar totuși vrei să-ți acoperi griurile. Sau poate că hairstylistul tău este în vacanță, poate ai nevoie de o retușare a rădăcinilor și te-ai despărțit recent de hairstylistul tău și nu ai găsit încă unul nou. 

Nu uitați să citiți cutia

Cei mai mulți dintre noi se fac vinovați de faptul că nu citesc instrucțiunile pentru articole precum prăjitoarele de pâine și cuptoarele cu microunde, dar când vine vorba de vopseaua de păr, nu ar trebui să săriți peste acest pas. Este esențial să știi cum să amesteci produsul, precum și cât timp trebuie să îl lași să acționeze.

Nu schimbați mărcile (dacă sunteți mulțumită de rezultate)

"Nu folosiți niciodată o altă marcă de vopsea de cutie dacă obțineți rezultate bune", spune celebrul hairstylist Anthony Pazos. Rămânând cu aceeași marcă, vei obține o culoare mai consistentă a părului. Așadar, dacă farmacia locală rămâne fără culoarea ta, mai bine mergi la un alt magazin pentru a o lua pe cea potrivită, sau păstrează o cutie în plus la îndemână, pentru orice eventualitate.

Nu aplicați niciodată culoarea fără două oglinzi

Hairstylistul Brittany Gharring mi-a spus că ai nevoie de două oglinzi pentru a aplica corect culoarea de una singură. "Colorarea părții din spate a capului poate fi dificilă. Folosește o oglindă de mână pentru a-ți verifica ceafa în oglinda din baie în timp ce colorezi, astfel încât să nu-ți scape niciun punct", spune ea.

Nu cumpărați niciodată doar o singură cutie de vopsea

Dacă aveți părul lung sau gros, acest lucru este un lucru nenegociabil. Cumpărați o cutie în plus. "Nu știi niciodată cât de poros va fi părul tău și majoritatea tuburilor de culoare sunt pentru părul scurt și subțire, așa că planifică în consecință", sfătuiește Gharring.

Nu uitați să vă protejați pielea

Este important și ușor să-ți protejezi pielea în timp ce îți vopsești părul. "Nu este nimic mai rău decât să te trezești cu dungi revelatoare de culoare pe frunte", spune Gharring. "Aplicați o mică dungă de cremă de buze în jurul liniei părului și a urechilor", recomandă ea.

Nu clătiți niciodată cu apă fierbinte

S-ar putea să fiți tentat să vă clătiți cu apă caldă pentru că vă simțiți mai bine decât cu apă rece. Totuși, aceasta nu este o idee inteligentă. "Apa fierbinte ridică stratul exterior al culorii părului, făcând ca aceasta să se estompeze mai repede", spune celebrul hairstylist Cody Renegar. "Clătește-ți părul cu apă rece pentru a ajuta la sigilarea cuticulei și pentru a bloca noua culoare." 

Nu folosiți șamponul a doua zi

Sunteți o persoană care spală zilnic părul? Dacă da, s-ar putea să fie o provocare, dar cel mai bine este să evitați să vă spălați părul timp de o zi sau două. Renegar recomandă să așteptați între 48 și 72 de ore pentru a vă spăla părul. "Acest lucru oferă cuticulei suficient timp să se închidă și culorii să se fixeze".

Evitați uneltele fierbinți după ce v-ați vopsit părul

În timp ce profesioniștii îți pot coafa părul cu unelte fierbinți după colorare, cel mai bine este să aștepți câteva zile înainte de a folosi placa de păr sau ondulatorul. "Căldura suplimentară de la o unealtă poate face ca părul tău nu numai să se decoloreze, ci și ca părul tău tratat chimic să devină mai fragil și mai uscat. Poți folosi unelte termice, dar nu ți-aș recomanda să le folosești imediat după ce ți-ai vopsit părul și, din nou, nu le-aș folosi des. Dacă urmează să le folosiți, asigurați-vă că folosiți întotdeauna un agent de protecție termică", spune Renegar, potrivit realsimple.comGoogle News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Romina Băluță | Dată: 30 iul 2023, 20:12 | Categorie: Lifestyle


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience