7 moduri naturale de a scăpa de căpușe

Data publicării:
Căpușe, sursa pixabay/ autor Catkin
Descriere foto: Căpușe, sursa pixabay/ autor Catkin

Sezonul căpușelor este aproape. Iată șapte remedii și strategii naturale și eficiente pentru a îndepărta acești paraziți, fără a folosi substanțe chimice dăunătoare.

Mulți dintre noi au avut deja „întâlniri”, chiar dacă au fost doar într-o plimbare în parc. 
Prevenirea este cea mai bună modalitate de a evita înțepătura lor și efectele devastatoare ale bolii Lyme și ale altor boli transmise de căpușe, cum ar fi febra petelor de pe Muntele Stâncos, encefalita Powassan, babezioza, ehrlichioza și anaplasmoza, pentru a numi doar câteva, care pot fi transmise prin mușcături de căpușe.

1. Spray-ul cu ulei de cedru
Uleiul de cedru este un agent anti-căpușe natural, netoxic și împotriva insectelor. Poate fi pulverizat direct pe haine și piele. Este sigur pentru utilizare la oameni și animale de companie. Uleiul de cedru nu numai că respinge căpușele și alte insecte iritante, dar le ucide. 

2. Repulsor de căpușe și insecte de casă
Încercați această rețetă simplă. Doar amestecați și aplicați pe pielea expusă înainte de a ieși în aer liber:
9 picături de ulei esențial de citronella
6 picături ulei esențial de arbore de ceai
6 picături uleiuri esențiale de mentă
1 lingură ulei de migdale sau ulei de jojoba

3. Ulei de eucalipt
Uleiul de eucalipt este cunoscut ca un agent de respingere și ucigaș eficient. Combinați doar 10-15 grame de apă purificată sau distilată într-o sticlă mică de pulverizare împreună cu 20 de picături de ulei esențial de eucalipt. Agitați înainte de utilizare și pulverizați pe piele, manșete și pantofi. Este sigur pentru utilizare la câini (uleiul de eucalipt trebuie diluat cu apă înainte de aplicare pe câini).

Citește mai multe pe DC MEDICALGoogle News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Romina Băluță | Categorie: Sanatate


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel