6 pantofi pe care să nu-i porți niciodată în avion. Avertismentul medicilor podiatrii

Data publicării:
Sursa foto: unsplash, autor JESHOOTS
Descriere foto: Sursa foto: unsplash, autor JESHOOTS

Podiatrii spun că există șase tipuri de încălțăminte pe care nu trebuie să le purtați niciodată în avion, pentru a pune sănătatea și siguranța pe primul loc. 

Tocuri înalte

Tocurile înalte erau cândva un element de bază nenegociabil pentru femeile care zburau cu avionul, dar astăzi experții ne avertizează că nu trebuie să le purtăm în avion.

"Tocurile sunt cunoscute pentru faptul că au cutii mici pentru degetele de la picioare, astfel încât picioarele și degetele de la picioare pot deveni cu ușurință înghesuite atunci când se umflă din cauza scăderii circulației", explică Mauricio Garcia, MD, chirurg ortoped. "Pasul tocurilor înalte pune presiune pe degetele de la picioare și pe vârfurile picioarelor, ceea ce poate duce la disconfort în timp ce mergeți spre porți și prin terminalele aeroporturilor."

Julia Schottenstein, MD, podiatru la The Schottenstein Center, remarcă faptul că, pe lângă faptul că sunt inconfortabile, tocurile înalte pot reprezenta, de asemenea, un pericol pentru siguranță în caz de turbulențe sau de urgență: "Poate fi dificil să te miști rapid cu ei".

În acest sens, Brett Manders, pilot aerian internațional și autor al cărții Behind the Flight Deck Door, subliniază că, în cazul unei aterizări de urgență, s-ar putea să ți se ceară efectiv să îți dai jos tocurile înalte din cauza riscurilor pe care le prezintă.

Pantofi strâmți sau cu vârfuri ascuțite

Pantofii care sunt prea strâmți sau cu vârfuri prea ascuțite la nivelul degetelor de la picioare pot cauza, de asemenea, probleme în aer, spune Garcia.

"Pantofii care sunt strâmți pe picioare sau care vă strâng degetele de la picioare în timp ce sunteți la sol pot ajunge să se simtă ca o menghină în aer, în special în timpul zborurilor mai lungi, când picioarele au tendința de a se umfla din cauza circulației reduse", explică el. "Această constricție nu va oferi picioarelor și degetelor de la picioare spațiul de care au nevoie, ceea ce poate provoca un disconfort semnificativ pe parcursul unui zbor."

Încălțăminte nouă

Purtarea de pantofi noi în timpul zborului este o altă greșeală frecventă pe care oamenii o fac - și pe care Garcia spune că este mai bine să o evităm.
"Este un risc să porți pantofi noi în avion, deoarece nu știi cum sau unde se vor freca potențial pe picioare în timp ce te deplasezi prin aeroport - mai ales dacă trebuie să te grăbești să ajungi la un zbor de legătură!", spune el pentru Best Life.

În schimb, rămâi la vechile tale preferințe, care știi că nu vor provoca frecare sau bășici neașteptate. "Opțiunea mai sigură și mai inteligentă este să purtați încălțăminte familiară, despre care știți că vă va menține confortabilă și sigură pe tot parcursul călătoriei", spune Garcia.

Șlapi și sandale

Șlapii pot fi comozi în timp ce treceți de securitatea aeroportului, dar nu sunt cea mai bună alegere pentru zbor.

"Flip-flops nu au suport pentru arcadă, ceea ce poate lăsa picioarele obosite după ce mergeți prin terminalele aeroportului. Fără niciun material de protecție pe partea superioară, purtarea de flip-flops în avion poate lăsa picioarele reci și inconfortabile pentru perioade lungi de timp, în plus, reprezintă un risc de siguranță în cazul în care ar exista o urgență în avion", spune Garcia.

Schottenstein adaugă că șlapii și sandalele cu vârful deschis pot fi neigienice, expunându-vă picioarele la potențiale pericole atunci când călătoriți - mai ales dacă trebuie să folosiți toaleta. De asemenea, mulți experți sunt de acord că purtarea de flip-flops este, din toate punctele de vedere, comparabilă cu mersul desculț, ceea ce este în general considerat o lipsă de etichetă în timpul zborului.

Cizme până la genunchi

Zborul vă poate afecta circulația, mai ales în cazul călătoriilor pe distanțe lungi, așa că ar trebui să țineți cont de acest aspect atunci când vă planificați garderoba în aer. "A sta mult timp în avion poate încuraja stagnarea sângelui în picioarele noastre, ceea ce duce la un potențial mai mare pentru lucruri precum cheagurile de sânge", spune Schottenstein, menționând că acest lucru poate deveni rapid periculos. "Cizmele până la genunchi pot bloca și mai mult mușchii gambei", notează ea.

În schimb, podiatrul spune că cel mai bine este să alegeți pantofi care nu vor limita mobilitatea picioarelor în timpul călătoriei cu avionul. "De asemenea, este recomandat să mișcați glezna, genunchiul și șoldul în timpul zborului pentru a ajuta la circulație, împreună cu purtarea de șosete de compresie pentru a ajuta și în acest sens", adaugă ea.

Pantofi care nu sunt respirabili

În timp ce șlapii îți pot aerisi picioarele un pic prea mult, Schottenstein spune că pantofii care nu sunt respirabili ar trebui, de asemenea, lăsați acasă.

"Pantofii care nu sunt respirabili pot provoca acumularea de transpirație. Acest lucru poate încuraja un mediu în care este posibil să se dezvolte infecții fungice", spune ea pentru Best Life.

Garcia spune că atunci când alegeți pantofii pentru călătoria cu avionul, ar trebui să îi căutați pe cei care vă mențin atât confortul, cât și siguranța. "Optați pentru pantofi familiari cu caracteristici precum cutii largi pentru degetele de la picioare, suport adecvat pentru arcadă și închideri reglabile", sugerează el.

 



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Romina Băluță | Categorie: Sanatate


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel