6 lucruri din casă pe care ar trebui să le cureți în fiecare zi. Care sunt acestea

Data publicării:
Sursa foto: unsplash, autor Tina Dawson
Descriere foto: Sursa foto: unsplash, autor Tina Dawson

Încă o sarcină pe lista de lucruri de făcut? Ei bine, nu, dacă totul este în regulă, de fapt deja faceți toate aceste lucruri în fiecare zi. Cele mai multe dintre aceste lucruri sunt mărunte la care oricum abia te gândești. Dar, cu toate acestea, am dori să vă atragem atenția asupra acestor șapte sarcini care chiar ar trebui făcute în fiecare zi. Cureți aceste lucruri în fiecare zi?

 

Asigurați-vă că curățați aceste lucruri în fiecare zi dacă doriți să creați un mediu de viață proaspăt și sănătos.

1. Prosoape de bucătărie și cârpe de vase

Folosești prosoape de vase pentru a șterge murdăria, așa că nu este foarte surprinzător că acestea sunt pline de bacterii. Prosoapele de ceai și prosoapele de bucătărie, de asemenea, sunt mult mai murdare decât par! Și să fim corecți, cât timp te costă cu adevărat să le arunci în coșul de rufe și să le înlocuiești cu prosoape curate? Dacă tot ați ajuns la asta, înlocuiți și prosoapele pentru oaspeți din baie. Acestea sunt folosite de mai multe ori pe zi, așa că și ele se murdăresc destul de repede.

2. Pereții dușului

Bine, deci acest sfat nu se numără cu adevărat ca "curățenie", dar mulți oameni uită de el oricum. Pune o racletă în duș, astfel încât tu și membrii familiei tale să puteți stoarce apa de pe pereții și ușile cabinei de duș. Făcând acest lucru mic și simplu în fiecare zi, vei preveni formarea calcarului în duș, ceea ce înseamnă că nu va trebui să freci ca un nebun mai târziu.

3. Blatul din bucătărie

Ține aproape o sticlă cu spray cu detergent de bucătărie sau cu detergent universal, astfel încât să poți șterge rapid blaturile din bucătărie înainte și după ce gătești. Să faci acest lucru după ce ai terminat de gătit ar putea suna logic, deoarece vor fi fi firimituri și resturi de mâncare pe tejghele, dar și curățarea înainte de a găti este o idee bună. Ați pus punga de cumpărături deasupra blatului, v-ați lăsat cheile acolo și cine știe ce altceva a mai lăsat bacterii pe acea suprafață. A-i da o ștergere rapidă cu un detergent nu este un lux inutil.

4. Aparatul de cafea

La fel ca noi, și tu folosești zilnic aparatul de cafea? Atunci ar trebui să îi spălați și părțile sale libere în fiecare zi. Atunci când folosiți aparatul de cafea, rămân în urmă zațul de cafea și un strat de grăsime. Acest lucru face ca aparatul dvs. să se murdărească și, dacă rămâne așa, se poate strica ușor. De aceea, ar trebui să scoateți toate piesele libere și să le spălați sau să le puneți în mașina de spălat.

5. Chiuveta

O mulțime de bacterii sunt lăsate în chiuvetă atunci când vă spălați pe mâini sau mâncarea. Așadar, să o ștergi rapid cu un detergent universal nu este o idee rea. Vrei să fii sigur că chiuveta ta este dezinfectată corespunzător? Îndepărtați resturile de mâncare și umpleți chiuveta cu apă caldă. Adăugați o lingură de înălbitor în apă și lăsați aceasta să stea în chiuvetă timp de cinci minute. Lăsați apa să se scurgă din chiuvetă și uscați-o cu un prosop de bucătărie. Nu trebuie să faceți acest lucru în fiecare zi, dar asigurați-vă că cel puțin îndepărtați resturile alimentare din scurgere în fiecare zi.

6. Vasele

Lăsarea vaselor pentru a doua zi (sau chiar mai târziu) atrage paraziții și face mai dificilă curățarea efectivă a vaselor. De aceea, este mult mai bine și mai ușor să speli pur și simplu vasele în fiecare zi. Vă va lua puțin timp, dar nu veți rămâne cu un teanc mai mare de vase mult mai murdare a doua zi, potrivit tips-and-tricks.co

 



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Romina Băluță | Categorie: Lifestyle


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel