Cele mai frecvente greșeli pe care le faci când porți tocuri vara. Ce spun medicii pediatrii

Data publicării:
Sursa foto: unsplash, autor Benjamin Wedemeyer
Descriere foto: Sursa foto: unsplash, autor Benjamin Wedemeyer

Poate că vă place aspectul tocurilor înalte, dar consecințele purtării lor nu sunt întotdeauna frumoase. De fapt, experții spun că purtarea tocurilor poate provoca o serie întreagă de probleme podiatrice, de la monturi la întinderi musculare și nu numai. 

Dar complicațiile nu se opresc aici - șoldurile, genunchii, gleznele și partea inferioară a spatelui pot avea de asemenea de suferit de pe urma mersului tău modificat pe tocuri înalte. Cu atât de multe dezavantaje, s-ar putea să te întrebi dacă perechea ta preferată de pantofi cu toc merită toată mizeria - mai ales vara, când picioarele tale devin mai fierbinți și mai umflate. Cu toate acestea, unii podiatri spun că, cu puțină atenție, puteți reduce la minimum riscul de a avea o problemă atunci când purtați tocuri în lunile calde.

Citește mai departe pentru a afla care sunt cele șase greșeli pe care podiatrii spun că le faci în timp ce porți tocuri în timpul verii - și cum să le remediezi.

1. Alegerea unor tocuri neadecvate

Când vine vorba de modă, mulți oameni opun forma și funcția. Cu toate acestea, experții spun că doar pentru că ai ales să porți tocuri pentru aspectul lor nu înseamnă că trebuie să sacrifici confortul sau siguranța.

Gregory Alvarez, DPM, FACFAS, podiatru la Ankle & Foot Centers of America, recomandă alegerea unor tocuri cu o amortizare adecvată pentru a evita încordarea sau rănirea. "Tocurile cu talpă groasă oferă mai multă absorbție a șocurilor decât cele mai subțiri, așa că optați pentru acestea ori de câte ori este posibil."

El adaugă că ar trebui să vă asigurați că picioarele nu alunecă în față atunci când mergeți, mai ales dacă purtați tocuri deschise la vârf în timpul verii. "Pantofii cu un suport bun pentru arcadă sau o talpă amortizată pot ajuta în acest sens", notează Alvarez.

2. Purtarea de tocuri prea înalte

Este posibil să asimilați tocurile înalte cu moda, dar Alvarez vă avertizează că nu trebuie să adăugați prea mulți centimetri.

"În zilele călduroase de vară, ai putea fi tentată să porți acele tocuri foarte înalte pentru un plus de stil - dar pantofii cu tocuri înalte pun mai multă presiune pe picioare și picioare, așa că este mai bine să rămâi la modele cu tocuri mai joase atunci când temperaturile cresc", spune el pentru Best Life.

Unele probleme comune asociate cu tocurile foarte înalte sunt fasceita plantară, tulpina arcului, leziuni ale degetelor și entorse ale gleznelor, potrivit Greater Washington Advanced Podiatry.

"Tocurile sub cinci centimetri înălțime sunt cele mai bune pentru o purtare obișnuită", recomandă experții lor. "Dacă doriți să mergeți mai sus, luați în considerare tocurile care au o platformă în partea din față a piciorului. Acest lucru crește înălțimea în timp ce cauzează mai puține distorsiuni ale piciorului", adaugă ei.

3. Nu faceți pauze de la purtarea tocurilor

Tocurile nu sunt ideale pentru a fi purtate în fiecare zi și este posibil să beneficiați chiar de pauze în timpul unei singure ședințe, spun experții. "Ar trebui să acordați picioarelor o pauză la fiecare oră sau două ori de câte ori este posibil, deoarece perioadele lungi de timp pe tocuri pot duce la umflături și disconfort", sugerează Alvarez. "Optează în schimb pentru încălțăminte plată atunci când ai ocazia și ia în considerare posibilitatea de a purta cu tine niște pantofi plat confortabili dacă știi că vei sta toată ziua pe tocuri."

În timpul verii, este posibil să aveți nevoie de pauze suplimentare de la tocuri înalte, deoarece este mai probabil ca picioarele să devină transpirate pe vreme mai caldă. Combinația dintre umiditatea excesivă și frecarea poate duce la apariția unor bășici dureroase atunci când mergi.

4. Nu te întinzi înainte și după ce porți tocuri

Dacă vă decideți să purtați tocuri în această vară, Alvarez spune că puteți face experiența mai confortabilă prin întindere înainte și după.

"Întinderea vițeilor, gleznelor și picioarelor vă poate ajuta să reduceți disconfortul provocat de purtarea tocurilor - înainte de a le încălța, faceți câteva ridicări ale vițeilor sau întinderi ale degetelor pentru a preveni rigiditatea", spune el. "Când vă scoateți pantofii la sfârșitul zilei, faceți-vă un masaj al picioarelor pentru a ușura orice tensiune sau durere persistentă."

5. Hidratarea picioarelor

"Căldura și sandalele îți pot usca pielea mai repede pe timp de vară, așa că asigură-te că aplici loțiune pentru a-ți menține picioarele hidratate și sănătoase", sugerează Alvarez. "Acordați o atenție deosebită zonelor care tind să fie neglijate, cum ar fi vârful degetelor de la picioare sau călcâiele, unde se pot forma fisuri dacă nu sunt tratate."

Tocurile înalte pot agrava crăpăturile din piele prin faptul că pun o presiune suplimentară pe vârfurile și călcâiele picioarelor tale. Acordându-le o îngrijire suplimentară între purtarea tocurilor, ați putea compensa aceste efecte.

 

 



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Romina Băluță | Categorie: Sanatate


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel