Șase greșeli de igienă pe care să NU le mai faci niciodată. Greșeală uriașă pe care o faci când tragi apa la WC și când dormi

Data actualizării: | Data publicării:
Sursa foto: unsplash, autor Alex Simpson
Descriere foto: Sursa foto: unsplash, autor Alex Simpson

Care sunt cele șase greșeli de igienă pe care ar trebui să nu le mai faci niciodată.

Dacă vrem să fim sănătoși, trebuie să urmăm câteva reguli simple de igienă și probabil pandemia de COVID-19 ar fi trebuit să ne învețe câte ceva.

Orice abatere de la aceste norme poate reprezenta un pericol pentru sănătate și uneori chiar pentru viață. O igienă precară duce la boli grave din care nu ieșim cu toții învingători

Asigură-te că ții cont de nevoile corpului tău și că nu îi faci rău, chiar și fără să îți dai seama.

Cele șase greșeli de igienă pe care să nu le mai faci niciodată

1. Faci duș / baie prea des

Poate o să ți se pară ciudată următoarea idee: spălatul prea des este la fel de dăunător ca lipsa spălatului! Da, chiar așa este! Apa de la robinet îți poate usca pielea, potrivit unei echipe de experți în boli infecțioase de la Universitatea Columbia.

După spusele lor, prea multe dușuri îți face pielea să devină uscată și crăpată, ceea ce duce la pătrunderea cu ușurință a microbilor în corpul tău prin aceste răni. Experții recomandă o singură spălare pe zi. Nici mai mult, nici mai puțin! Ai mare grijă de pielea ta pentru că, de multe ori, aspectul ei reflectă starea sănătății tale.

2. Nu te speli pe mâni înainte de a merge la toaletă

Bacteriile nu se află doar pe suprafețele din exteriorul casei sau doar în jurul vasului de toaletă. Microbii sunt peste tot! Asta înseamnă că poți avea mâinile pline de astfel de microorganisme dacă nu te-ai spălat cu apă și săpun de câteva ore bune.

Când mergi să îți faci nevoie, îți atingi părțile intime și contribui la transferul bacteriilor, ceea ce poate fi extrem de periculos. Astfel, spălarea mâinilor înainte de a merge la toaletă este chiar mai importantă decât spălarea de după. Totuși, este indicat să îți dezinfectezi mâinile de două ori: atât înainte, cât și după. Acordă o mai mare atenție acestor detalii esențiale!

3. Tragi apa cu vârful degetelor

Toaleta este probabil cel mai murdar loc din locuința ta. Studiile arată că uneori, și la 90 de minute după igienizare, multe bacterii încă trăiesc acolo. Încearcă să tragi apa cu partea exterioară a degetului, nu cu partea interioară. În acest mod eviți să lași mai mulți microbi pe vasul de toaletă. Interiorul palmelor este întotdeauna mai murdar pentru că el atinge suprafețele.

De asemenea, această metodă te împiedică și pe tine să iei mai mulți microbi pe mână și să îi împrăștii peste tot, în cazul în care mai atingi și altceva înainte să te speli (de exemplu, robinetul de la chiuvetă).

Citeșe continuarea pe DC MEDICALGoogle News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Romina Băluță | Categorie: Sanatate


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel