5 trucuri pentru a salva un telefon ud. Unul implică orezul

Data publicării:
Tlefon ud, sursa pixabay/ autor Dariusz Sankowski
Descriere foto: Tlefon ud, sursa pixabay/ autor Dariusz Sankowski

Când un telefon mobil se udă, ai putea crede că nu există nicio soluție pentru a-l salva. Din fericire, există cinci trucuri care fac minuni atunci când scapi un telefon în piscină sau toaletă ori pur și simplu îl uzi cu apă.  

Acționarea rapidă este esențială pentru a avea șanse de a recupera datele importante din telefon, până ce apa nu pătrunde în cele mai delicate zone ale mobilului.

Ce poți să faci: 

 

1. Închide telefonul mobil

Dacă mobilul s-a udat când era pornit, primul lucru pe care trebuie să-l faci este să-l închizi urgent. Dorința de a-l folosi în continuarea este total greșită, deoarece apa poate provoca un scurtcircuit. De asemenea, bateria, cartela SIM și cardurile SD trebuie scoase din telefon cât mai repede. În acest fel, apa nu va ajunge la ele. 

2. Usucă telefonul mobil

După ce telefonul mobil este oprit, trebuie să continui să usuci întregul dispozitiv cu o cârpă moale. Este important de reținut că ar trebuie ales un prosop care să nu zgârie telefonul. 

Procesul de uscare trebuie efectuat cu mare atenție, deoarece nu vrei ca apa să-ți distrugă telefonul. 

Se recomandă să lași telefonul mobil, bateria și cartela SIM pe prosoape absorbante, pentru a ajuta la aspirarea lichidului impregnat.

Citește continuarea pe DC MEDICAL



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Romina Băluță | Categorie: Lifestyle


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel