5 simptome care pot indica o formă de cancer la femei. Nu le ignorați

Data publicării:
Imagine cu caracter ilustrativ, sursa pixabay
Descriere foto: Imagine cu caracter ilustrativ, sursa pixabay

Chiar dacă nu presupun întotdeauna existența unei forme de cancer, următoarele simptome care apar la femei nu ar trebui ignorate:

Multe femei ignoră, de regulă, simptome care pot indica prezența unei forme de cancer. E vital să știm care sunt aceste simptome, măcar cele mai des întâlnite dintre ele, pentru că multe forme de cancer pot fi vindecate dacă sunt descoperite din timp. Iată cinci dintre posibilele simptome:  

1) Pierderea inexplicabilă în greutate 

Dacă ați slăbit brusc, un număr considerabil de kilograme, fără să fi ținut vreo dietă sau să fi făcut exerciții fizice intense, acesta poate fi un simptom de cancer și trebuie să mergeți la doctor. Celulele canceroase folosesc adesea o mare parte din sursa de energie a organismului, ceea ce poate duce la pierderea bruscă în greutate. Totodată, poate fi și un semn de tiroidă hiperactivă.

2) Balonare 

În perioada ciclului menstrual e normală, dar dacă durează săptămâni la rând consultați medicul. Semnele de cancer ovarian includ balonarea și alte probleme digestive, dureri abdominale sau pelvine, senzație de prea-plin care apare rapid chiar dacă nu ați mâncat mult, dar și urgență urinară. 

3) Modificări ale sânilor

Toate femeile știu că trebuie să-și autoexamineze sânii și că atunci când constată că sunt noduli sau alte modificări trebuie să meargă la doctor pentru a depista din timp un eventual cancer la sân. Dar, printre simptomele cancerului mamar inflamator se numără roșeața și îngroșarea pielii de pe sân. Alte modificări ale sânului ar putea include o erupție cutanată care persistă săptămâni întregi sau modificări ale sfârcului.

 

Citește continuarea pe DC MEDICALGoogle News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Romina Băluță | Categorie: Sanatate


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel