5 semne clare că e timpul să te desparți de persoana de lângă tine

Data publicării:
Imagine ilustrativă, sursa pixabay/ autor AD_Images
Descriere foto: Imagine ilustrativă, sursa pixabay/ autor AD_Images

Este ușor să te gândești că un motiv bun de despărțire trebuie să aibă de a face cu drame – cineva care a înșelat, o ceartă de proporții, sau faptul că nu vă mai suportați unul pe altul. Realitatea este mult mai complicată. Există multe motive de a te despărți de cineva care nu sunt așa vizibile, însă sunt suficiente să vă despărțiți.

1. Nu puteți vorbi despre lucruri

Relațiile sunt foarte intense și foarte personale. O parte esențială pentru a menține o relație sănătoasă este comunicarea. Atunci când apar problemele, este important ca acestea să fie abordate frontal, cu cuvinte clar spuse și cu o înțelegere reciprocă. Relațiile care se încheie implică, de obicei, persoane care nu mai pot comunica. Aceștia nu mai sunt capabili să vorbească despre sentimentele lor și nu mai sunt capabili să-i asculte pe ceilalți. Nu sunt capabili să abordeze problemele și astfel acestea se înrăutățesc. Dacă te afli într-o relație fără comunicare, una în care nu te simți în siguranță să împărtășești ceea ce simți, atunci ar putea fi timpul să renunți la relație și să mergi mai departe.

 

2.   Persoana de lângă tine trece de la o stare la alta

În unele zile, par a fi cea mai iubitoare persoană, în alte zile, sunt morocănoși și distanți? Sunt într-un moment amabili și iubitori, iar în altul disprețuitori și condescendenți? Dispar doar pentru a reapărea cu scuze jalnice? Felul în care te tratează acum este foarte diferit de felul în care te-a tratat la început?

Desigur, nimeni nu este perfect și vor exista momente de furie, nerăbdare și cuvinte dure. Dar, în general, oamenii aflați într-o relație sănătoasă se tratează reciproc cu respect. Ei sunt consecvenți cu sentimentele lor și sinceri în privința comportamentelor lor. Dacă persoana ta te face să te simți în mod constant dezechilibrată și neliniștită, este cu siguranță un semn că ar fi timpul să o lași să plece.

 

3.  Se repetă istoria?


Persoana de lângă tine îți spune că are nevoie de spațiu și apoi dispare, doar pentru a reapare câteva săptămâni mai târziu spunându-ți cât de mult îi lipsești? Vă certați din cauza acelorași subiecte la nesfârșit? Trăiți în permanență cu speranța că lucrurile se vor schimba, dar nu se schimbă niciodată, indiferent cât de mult încercați unul dintre voi sau amândoi?

Dacă te regăsești în acest tipar, în care lucrurile nu sunt niciodată constant bune, ci mai degrabă un roller coaster de emoții care te secătuiește, atunci este timpul să te desparți de cel care te face să te simți așa și să mergi mai departe.

 

4.  Nu ai o viață proprie

Este foarte important ca ambele părți ale unei relații să nu depindă complet de cealaltă pentru fericirea lor. Asigură-te că, atunci când ești într-o relație, ai multe lucruri în viața ta în afara ei. Asigură-te că ai o slujbă sau un hobby pe care îl iubești. Asigură-te că ai prieteni cu care poți să ieși. Asigură-te că petreci timp de unul singur, astfel încât să te simți confortabil să fii singur. Asigură-te că faci alegeri pentru modul în care vrei să-ți trăiești viața și că nu ești controlată de partenerul tău. Dacă te-ai pierdut pe tine însuți și viața ta scapă de sub control, poate că este timpul să te desparți de cineva care a făcut să fie așa, potrivit yourtango.

5.  Relația îți face mai mult rău decât bine

Uneori trebuie să îți dai seama cum se înclină balanța. Ar trebui să te desparți de cineva atunci când părțile negative cântăresc greu în fața celor pozitive.



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Romina Băluță | Categorie: Lifestyle


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel